SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA 2-6, 3-6. Simona, eliminată de la Beijing 2019

Veşti proaste de la Beijing. Simona Halep, locul 5 WTA,a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, de rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 38 WTA, în turul al doilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Beijing.

30 sept. 2019, 05:14
SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA 2-6, 3-6. Simona, eliminată de la Beijing 2019

SIMONA HALEP continuă pasa proastă. Accidentarea la spate suferită de Simona Halep la Wuhan, săptămâna trecută, şi-a pus adânc amprenta pe jocul ei, în partida de luni. Ea nu a rezistat fizic în faţa puternicei sale adversare, împotriva căreia a avut un meci dificil şi la Cincinnati. Românca a întâmpinat mari probleme în deplasarea pe teren, astfel că a încercat doar să ţină mingea în joc, să lungească punctele, fără să încerce să pună presiune pe rivală şi aşteptând ca aceasta să greşească. 

Alexandrova a fost agresivă, la fel ca în meciul lor anterior, şi, deşi a comis multe erori, nu a ratat ocazia de a obţine primul ei succes în faţa liderului WTA.

În primul set, Alexandrova a condus cu 3-0 după un break în ghemul secund. Halep a revenit la 2-3, dar nu a mai reuşit nimic în acest set, pe care l-a pierdut, cu 2-6, după 34 de minute.

Jucătoarea din Rusia a făcut prima break-ul şi în setul secund, dar Halep l-a anulat cu rebreak. Din păcate nu a putut să-l consolideze şi să egaleze la 2, iar Alexandrova s-a desprins la 3-1, apoi la 4-1. Chinuită de dureri, Halep a revenit la 3-4, dar a pierdut apoi următoarele ghemuri şi emeciul, după 63 de minute de joc.

Accederea în turul al doilea este recompensată la China Open cu un premiu de 41.625 de dolari şi cu 65 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a abandonat meciul cu Ons Jabeur, din primul tur al China Open, retrăgându-se după setul I, pierdut cu 1-6, din cauza problemelor fizice. La 2 octombrie 2018, Halep a anunţat că are hernie de disc. 

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la Beijing a fost calificarea în finală, la ediţia din 2017, când a fost întrecută de Caroline Garcia, scor 6-4, 7-6 (3). Chiar dacă atunci a pierdut în ultimul act, jucătoarea română a urcat pentru prima dată pe locul I WTA după acel turneu.

SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT

 

UPDATE: Simona Halep a urcat de pe locul 6 pe locul 5, cu 4.907 puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni. Halep a întrecut-o pe jucătoarea canadiană Bianca Andreescu, care a coborât pe locul 6, cu 4.835 de puncte, potrivit news.ro

Sorana Cîrstea a urcat 21 de poziţii, până pe locul 75, cu 812 puncte, după ce a jucat finala turneului de la Taşkent. 

Dintre românce, în Top 200 se mai află Mihaela Buzărnescu, care a coborât de pe locul 103 pe 104, cu 605 de puncte, Monica Niculescu, care a coborât şi ea, de pe locul 106 pe 107, cu 598 de puncte, Irina Begu, care a urcat o poziţie, până pe 116, cu 557 de puncte.

Patricia Ţig a coborât de pe locul 118 pe 119, cu 552 de puncte, la fel Ana Bogdan, de pe locul 130 pe 131, cu 500 de puncte, şi Elena-Gabriela Ruse, de pe 178 pe 179, cu 343 de puncte.

Meciul dintre Simona Halep și Ekaterina Alexandrova e al treilea al zilei pe Arena Centrală de la Beijing. Înainte sunt programate înfruntările Elise Mertens –  Petra Martic și Dayana Yastremska – Kiki Bertens. 

Dacă trece de Alexandrova, Halep va juca împotriva Dariei Kasatkina sau a Arynei Sabalenka. Singura înfruntare directă dintre Simona Halep și Ekaterina Alexandrova s-a disputat în luna august a acestui an, la Cincinnati, când Simona s-a impus în fața rusoaicei după un meci extrem de echilibrat, scor 3-6, 7-5, 6-4. 

În 2017 Simona Halep a jucat finala la Beijing pierdută în fața lui Caroline Garcia, dar punctele acumulate au adus-o pentru prima oară pe primul loc în clasamentul WTA.

SIMONA HALEP – EKATERINA ALEXANDROVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT În urma victoriei din primul tur la Beijing Open, Simona Halep şi-a asigurat matematic prezenţa la Turneul Campioanelor de la Shenzhen! Este pentru a șasea oară când Simona s-a calificat la Turneul Campioanelor.

Simona Halep – Ekaterina Alexandrova LIVE score | Ekaterina Alexandrova, ocupanta locului 39 WTA, se află la prima participare la turneul de la Beijing, dar vine după competiția de la Seoul, unde a atins semifinalele, cea mai bună performanță a ei, în 2019.