DOLIU ÎN MUZICA INTERNAŢIONALĂ. A murit Kim Shattuck, solista formaţiei punk rock The Muffs

A murit Kim Shattuck, solista formaţiei punk rock The Muffs. Aceasta suferea de doi ani de scleroză laterală amiotrofică.

03 oct. 2019, 08:43
DOLIU ÎN MUZICA INTERNAŢIONALĂ. A murit Kim Shattuck, solista formaţiei punk rock The Muffs

Kim Shattuck a decedat la vârsta de 56 de ani, scrie agerpres.ro.

Shattuck, care a cântat de asemenea în formaţiile Pixies şi NOFX, a fost diagnosticată în urmă cu doi ani cu scleroză laterală amiotrofică (SLA), o afecţiune neurodegenerativă progresivă.

Soţul ei, Kevin Sutherland, a anunţat vestea pe reţelele de socializare. ”În dimineaţa aceasta, dragostea vieţii mele s-a stins în pace, în somn, după doi ani de luptă cu SLA”, a scris el.

Citeşte şi Doliu în politică, s-a stins din viaţă în somn. Medicii nu au reuşit resuscitarea

„Sunt omul care sunt azi datorită ei. Ea va trăi alături de noi prin muzica sa, amintirile noastre şi spiritul său aprig, creativ”, a adăugat Sutherland.

Shattuck a înfiinţat grupul muzical The Muffs în 1991, în California de Sud.

Formaţia s-a remarcat în special prin hiturile „Lucky Guy” şi „Sad Tomorrow”, dar şi prin propria versiune a piesei ”Kids In America” a artistei britanice Kim Wilde.

„Ne pare foarte rău să anunţăm decesul colegei noastre de trupă şi a prietenei noastre dragi Kim Shattuck”, au scris ceilalţi componenţi ai The Muffs, Roy McDonald şi Ronnie Barnett.

„Pe lângă faptul că a fost o compozitoare genială, o chitaristă fenomenală şi o cântăreaţă/urlătoare extraordinară, Kim a fost o adevărată forţă a naturii. În timp ce se lupta cu SLA, ea a produs ultimul nostru album şi a supervizat fiecare componentă a discului, de la înregistrarea pieselor la copertă”, au adăugat cei doi muzicieni.

Decesul lui Shattuck a survenit cu câteva săptămâni înainte de lansarea „No Holiday”, primul album al The Muffs după o pauză de cinci ani.

Solistul formaţiei Green Day, Billie Joe Armstrong, a adus joi un omagiu regretatei Kim Shattuck, una dintre compozitoarele sale preferate, după cum a dezvăluit muzicianul într-un mesaj postat joi pe Instagram. „Toate interacţiunile mele cu ea au fost excelente. A fost una dintre compozitoarele mele preferate. Când am înregistrat ‘Dookie’ am ascultat constant primul album al Muffs. Vom auzi acel ţipăt rock n roll din Rai”, a scris Armstrong.