REZIDENŢIAT 2019. Ministrul propus de PNL la Sănătate anunţă prima decizie în cazul examenului de REZIDENŢIAT

Prima problemă din domeniul Sănătăţii care trebuie rezolvată urgent este cea a rezidenţilor, a declarat Victor Costache, propus de PNL pentru a prelua portofoliul de la Ministerul Sănătăţii în Guvernul Orban, marţi, la audierea în comisiile de specialitate din Parlament.

29 oct. 2019, 08:56
REZIDENŢIAT 2019. Ministrul propus de PNL la Sănătate anunţă prima decizie în cazul examenului de REZIDENŢIAT

„Vom debloca situaţia pe examenul de rezidenţiat”, a declarat Victor Costache. 

Între timp, PSD încearcă să rezolve problema rezidentiaţului din 2019 în Parlament. Votul final pe proiectul privind examenul de rezidențiat trebuie dat marți, astfel încât legea să fie promulgată la începutul săptămânii viitoare.

„Orice zi întârziată de la acest calendar va determina amânarea rezidențiatului din acest an pentru luna ianuarie”, a spus Florin Buicu, deputat PSD.

Președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a mai spus că toate actele normative necesare desfășurării rezidențiatului din 2019 trebuie să fie publicate în Monitorul Oficial până în data de 7 noiembrie pentru a evita o nouă amânare.

„Înseamnă practic mâine vot final, săptămâna viitoare – luni – președintele să promulge legea, astfel încât marți – miercuri să apară legislația subsecventă necesară pentru desfășurarea rezidențiatului. Orice zi întârziată de la acest calendar va determina amânarea rezidențiatului din acest an probabil pentru luna ianuarie, anul viitor”, a spus Buicu.

Examenul de rezidențiat trebuia să se desfășoare iniţial în data de 17 noiembrie, dar a fost amânat pentru data de 8 decembrie pentru că nu exista un ministru al Educaţiei care să semneze ordinul pentru organizarea concursului. Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a declarat recent că nu exclude o nouă amânare a examenului, în lipsa unui Guvern nou instalat sau în lipsa unui interimar la Ministerul Educaţiei.