PROGNOZA METEO: Ninsorile şi ploile îşi fac apariţia în următoarele ore. Temperaturile scad sub ZERO grade

PROGNOZA METEO. Vortexul Polar lovește în forţă România. În următoarele ore, vremea se răceşte semnificativ şi vor fi ninsori, lapoviţă şi ploi în mare parte din ţară. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 11 grade. Noaptea şi dimineaţa, temperaturile vor fi preponderent negative, favorizând apariţia ninsorilor şi lapoviţei. 

30 oct. 2019, 14:39
PROGNOZA METEO: Ninsorile şi ploile îşi fac apariţia în următoarele ore. Temperaturile scad sub ZERO grade

PROGNOZA METEO JOI: Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. În regiunile din jumătatea de sud, precum și la munte vor fi înnorări persistente și temporar, mai ales ziua, se vor semnala precipitații. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte, mixte trecător îndeosebi în zonele submontane și sub formă de ploaie în rest. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare și doar izolat se pot semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări, ziua, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, amplificând senzația de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 11 grade, iar cele minime, preponderent negative în nord și centru, se vor încadra între -4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7 grade pe litoral. Izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru această dată, temperatura maximă urmând a fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Temporar va mai ploua, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări (viteze la rafală de 35…45 km/h), amplificând senzația de rece.

PROGNOZA METEO VINERI: Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar se va menține rece pentru această dată în special dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări în majoritatea regiunilor mai ales în timpul zilei. Cu totul izolat și trecător vor mai fi posibile precipitații slabe – mixte în zona montană și sub formă de ploaie în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului, pe litoral și în zona montană înaltă. Temperaturile maxime, în creștere față de intervalul precedent vor fi cuprinse între 6 și 12 grade, iar cele minime se vor situa între -3 și 5 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei. Izolat se va semnala ceață.

LA BUCUREŞTI: Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în timpul zilei, când trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 9 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, mai coborâtă în zona preorășenească.

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ: Vremea va intra într-un proces de încălzire, urmând ca valorile termice să se situeze în jurul celor climatologic specifice datei, iar în regiunile vestice chiar peste cele normale; totuși, în primele ore ale zilei, va fi încă rece în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua slab local în Maramureș și în Crișana și pe arii restrânse în Banat, Transilvania și nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sud-vest, nord-est și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime între -2 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10…11 grade pe litoral și în Dealurile Banatului. În special în cursul nopții, se va semnala ceață mai ales în zonele joase din centru, sud și est. 

LA BUCUREŞTI: Vremea va intra într-un proces de încălzire, cu valori de temperatură în jurul celor normale datei, însă în primele ore ale zilei va fi încă rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 3…5 grade. În cursul nopții vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ: Valorile termice vor continua să crească, astfel că vremea va deveni caldă pentru această dată în toate zonele, dar cu precădere în vest și nord-vest; temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 22 de grade, iar cele minime în general între 3 și 13 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de vest a țării unde doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar local și temporar și în restul zonelor, cu viteze mai mari în Banat, inclusiv zona montană. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

LA BUCUREŞTI: Vremea va deveni caldă pentru această perioadă din an, cu o maximă a temperaturii aerului de 16…17 grade și o minimă de 5…7 grade. Cerul va fi variabil, vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Săptămâna viitoare, vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod normal în prima decadă a lunii noiembrie. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

LA BUCUREŞTI. Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. Probabilitatea de ploaie va fi redusă.