SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 0-6, 6-2, 4-6. Simona părăseşte Turneul Campioanelor 2019 UPDATE

Simona Halep (5 WTA, 28 de ani) a fost eliminată încă din grupe la Turneul Campioanelor, după ce a pierdut meciul decisiv pentru calificarea în semifinale contra cehoaicei Karolina Pliskova (2 WTA, 27 de ani), scor 0-6, 6-2, 4-6.

01 nov. 2019, 13:07
SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 0-6, 6-2, 4-6. Simona părăseşte Turneul Campioanelor 2019 UPDATE

Simona Halep (28 ani, nr. 5 WTA) și Karolina Pliskova (27 ani, nr. 2 WTA) s-au întâlnit pentru a 11-a oară în carieră. Pliskova a surclasat-o categoric, la Shenzen, pe Halep, în meciul ce decidea calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor. După un umilitor 0-6, Halep a revenit în setul doi și s-a impus cu 6-2. Dar, în decisiv, fostul lider mondial a arătat că nu mai poate face față la un nivel înalt și a cedat cu 4-6, după ce a condus cu 2-0.

Primul set a fost câștigat fără probleme de jucătoarea din Cehia. Karolina Pliskova a început calmă și sigură pe ea meciul decisiv cu Simona Halep. În doar 13 minute a dus scorul la 4-0 la game-uri. Jucătoarea din Cehia a continuat să se impună în fața Simonei Halep și a câștigat primul set la zero, 6-0, după doar 21 de minute de joc. În actul secund, Simona a început cu un break, câștigând astfel primul game al partidei. Halep a câștigat și pe propriul serviciu, dar a fost egalată la game-uri de Pliskova, 2-2. Fostul lider mondial a câștigat însă următoarele patru game-uri la rând și s-a impus în setul doi, scor 6-2, după 37 de minute de joc, ducând meciul în decisiv.

Acolo, Halep a făcut rapede break și a condus cu 2-0, dar a urmat prăbușirea. Pliskova a luat 5 game-uri consecutive și tabela arăta 5-2. Halep și-a mai făcut un serviciu și încă un break, pentru 5-4, dar s-a făcut de râs pe propriul serviciu, iar Pliskova a închis setul și meciul cu 6-4.

Karolina Pliskova – Simona Halep:

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 0-6, 6-2, 4-, gane, set şi meci, Pliskova merge mai departe

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 0-6, 6-2, 4-5, Simona revine în setul decisiv

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 0-6, 6-2, 2-3, Simona pierde trei game-uri la rând

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 0-6, 6-2, 2-0, Simona îşi confirmă breakul

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 0-6, 6-2, 1-0, Simona începe în forţă

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 0-6, 6-2, vom avea set decisiv

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 0-6, 4-2, din nou break Simona si serviciu

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 0-6, 2-2, setul s-a echilibrat din nou

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA 0-6, 2-0, inceput frumos de meci

Primul set este pierdut la 0 de româncă

Karolina Pliskova – Simona Halep. 

Primul set:

  • Simona Halep – Karolina Pliskova, 0 – 1. Cehoaica a câştigat primul game al partidei
  • Jucătoarea din Cehia face break, Simona Halep – Karolina Pliskova, 0 – 2
  • Game „la zero” făcut de cehoaică. Simona Halep – Karolina Pliskova, 0 – 3
  • Pliskova mai reuşeşte un break. Simona Halep – Karolina Pliskova, 0 – 4
  • Pliskova conduce în primul set, 0 – 5
  • Primul set s-a încheiat. Simona Halep, umilită de Karolina Pliskova. Jucătoarea din Cehia s-a impus cu 6 – 0. 
Setul 2:
Simona Halep îl cheamă pe Darren Cahill.


SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT.  Simona Halep luptă astăzi pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor cu Karolina Pliskova, însă una dintre mizele confruntării nu este numai accederea în penultimul act, ci și un salt important în clasamentul WTA. Meciul se va disputa azi, nu mai devreme de ora 14:00, în direct pe Digi Sport 2 și în timp real pe RomaniaTV.net.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT.

UPDATE 11:30: WTA a publicat un clip de promovare al partidei dintre Simona Halep și Karolina Pliskova.

„Pregătiți de acțiune?”, scriu cei de la WTA.


Având în vedere retragerile Biancăi Andreescu și a lui Naomi Osaka, Simona poate urca de pe locul 5 până pe pe locul 3 în cazul unei victorii cu cehoaica. Astfel, dacă trece de Pliskova, Halep va acumula 5.587 de puncte WTA, ceea ce ar duce-o peste Osaka, pentru că nipona are acum 5.496 de puncte și e pe poziția a treia.

Simona Halep nu s-a descurcat prea bine la Turneul Campioanelor in ultimii ani. De fapt, Halep nu a trecut niciodata de faza grupelor in ultimii 4 ani. In 2014 a jucat finala, meci pe care l-a pierdut contra Serenei Williams. 

Aceasta este ultima partidă pe care Simona o dispută în Grupa Violet a competiției de la Shenzhen. Până acum, ea a înregistrat o victorie cu Bianca Andreescu (3-6, 7-6, 6-3) și o înfrângere cu Elina Svitolina (5-7, 3-6).

Svitolina s-a calificat deja din grupă și o va întâlni pe Belinda Bencic în semifinale. În cealaltă semifinală, învingătoarea dintre Simona Halep și Karolina Pliskova se va duela cu Ashleigh Barty.

„Nu vreau să mă îngrijorez și să mă gândesc la adversară. Poate că mă voi trezi și mă voi uita la meciul lor. Nu vor fi surprize pentru mine, le cunosc pe amândouă. Se pot întâmpla multe”, a spus Barty, într-o conferință de presă.

Simona Halep – Karolina Pliskova LIVE VIDEO ONLINE DIGI SPORT: Halep poate urca pe 3

Simona Halep are o miză suplimentară pentru meciul contra Karolinei Pliskova, ultimul din Grupa Violet. Pe lângă calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, românca poate obține și o urcare în clasamentul WTA.

Campioana de la Wimbledon a început competiția de la Shenzhen pe locul 5. Acum, ea se află pe poziția a patra, în clasamentul LIVE, dar ea va ajunge pe 3 dacă trece de sportiva din Cehia.

Mai mult, Simona Halep poate da un adevărat tun financiar dacă o va învinge pe Karolina Pliskova, în ultimul meci din Grupa Violet. Campioanei de la Wimbledon îi vor intra în conturi 995.000 de dolari.

SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. Războiul declaraţiilor

 

„O sa ma focusez pe jocul meu. Voi avea un plan de joc si voi sti ce este de facut pentru a castiga. Vreau neaparat sa inving, obiectivul principal este calificarea in semifinale. Am deja 4 ani fara sa ies din grupe. Dar vom vedea. Am sperante ca ma voi recupera, in acest moment sunt putin obosita si am sperante ca voi juca mai bine decat azi”, a declarat Simona Halep.

Karolina Pliskova, pe de alta parte, a afisat o atitudine usor sfidatoare la adresa romancei.

„Nu am vazut finala de la Wimbledon! Nu am avut nicio reactie dupa ce a castigat acolo. Imi place de ea, dar mi-e indiferent daca castiga sau pierde, nu e treaba mea”, a declarat Pliskova.

Simona Halep, record de săptămâni în Top 10 mondial

Pe 28 ianuarie 2019, Simona a pierdut poziția de lider WTA, însă acest an a fost unul foarte bun pentru ea. Fostul lider mondial a câștigat al doilea turneu de Grand Slam, cel de la Wimbledon, după ce în 2018 l-a luat pe primul, Roland Garros.

În acest an, primele poziții WTA au fost foarte schimbătoare, cu trei jucătoare care au ocupat, pe rând, fotoliul de lider: Halep, Osaka, şi Barty.

De luni, 3 noiembrie, Simona va începe săptămâna cu numărul 302 în în Top 10 mondial. Încă de pe 4 septembrie, „Simo” a egalat recordul de săptămâni consecutive în Top 10 WTA, deținut de Venus Williams, 293. Halep a intrat în Top 10 WTA pe 27 ianuarie 2014, după un sfert de finală la Australian Open. De atunci, ea nu a părăsit primele 10 locuri, prformanță pe care nu a mai reușit-o nimeni.

Halep a adunat 64 de săptămâni ca lider WTA, iar din acest punct de vedere e pe locul 10 în topul all-time. În clasamentul săptămânilor consecutive ca lider mondial, ea e pe poziția a 17-a, cu 48 de săptămâni la rând. Pe primul loc sunt de Steffi Graf și Serena Williams, cu 186.

Simona Halep

  •  3-6, 7-6 (6), 6-3 cu Bianca Andreescu
  •  5-7, 3-6 cu Elina Svitolina
  • 28 de ani
  • 19 titluri în carieră
  • 1 titlu în 2019
  • 494/212 bilanț victorii/înfrângeri
  • 33,4 milioane de dolari premii din tenis în carieră 

Karolina Pliskova

  • 6-7 (12), 4-6 cu Elina Svitolina, 6-3, ab cu Bianca Andreescu
  • 27 de ani
  • 15 titluri în carieră
  • 5 titluri în 2019
  • 525/287 bilanț victorii/înfrângeri
  • 18,2 milioane de dolari premii din tenis în toată cariera