MĂCEL în Siria: 17 morţi în explozia unei maşini capcană

O maşini-capcană a explodat în sectorul sub control turc din nord-estul Siriei, a anunţat Ankara, care acuză forţele kurde că ar fi responsabile de atac. În urma delagraţiei, cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa.

26 nov. 2019, 19:10
MĂCEL în Siria: 17 morţi în explozia unei maşini capcană

Explozia, care s-a produs la vest de oraşul Ras al-Ain, s-a soldat şi cu peste 20 de răniţi, a anunţat într-un comunicat Ministerul turc al Apărării, care acuză de comiterea acestui atentat miliţia kurdă YPG.

„Grupul terorist YPG îşi continuă atentatele care îi vizează pe civili. Ucigaşii de copii au aruncat de această dată în aer o maşină capcană în satul Tal Halaf, la vest de Ras al-Ain, ucigând 17 persoane şi rănind peste 20”, a afirmat ministerul turc.

Atentat cu maşină-capcană în nordul Siriei: sunt nouă morţi, printre care şi doi copii, şi 22 de răniţi

Ras al-Ain şi împrejurimile sale sunt controlate de rebelii sirieni fideli Turciei în urma ofensivei lansate de Ankara în nord-estul Siriei în octombrie pentru a-i înlătura pe combatanţii YPG.

Un ONG sirian a anunţat moartea a 11 oameni, „între care trei civili” şi 28 de răniţi în acest atentat.

Turcia consideră YPG un grup terorist, dar această miliţie este susţinută de ţările occidentale în lupta împotriva grupării Statul Islamic.