PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Prognoza meteo 3 zile. Meteorologii anunță o săptămână cu vreme închisă, dar în ușoară încălzire. De asemenea, vor fi precipitații sub formă de ploaie, dar și ninsoare în zonele mai înalte.

08 dec. 2019, 14:32
PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

LUNI

ÎN ŢARĂ
În zonele joase de relief din Oltenia, Muntenia, Moldova și estul Transilvaniei, nebulozitatea joasă și ceața, asociate izolat cu burniță, vor fi persistente în mare parte din interval, condiții în care la orele amiezii valorile de temperatură vor avea o creștere nesemnificativă față de cele din primele ore ale dimineții. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vest și nord-vest unde pe arii restrânse va ploua slab, ceața se va forma izolat în orele dimineților, iar vremea va fi mult mai caldă decât normal, în special la deal și la munte. Pe crestele Carpaților Orientali vor fi precipitații mixte. Pe spații mici vor fi posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate, în special în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 12 grade, cu valori mai scăzute, posibil chiar ușor negative, în zonele cu ceață persistentă, dar și ușor mai ridicate în Dealurile Banatului; minimele termice vor fi cuprinse între -4 și 7 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant închisă, cu ceață și nebulozitate joasă persistente în mare parte din interval. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

MARȚI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate mai persistentă în regiunile vestice și nord-vestice, dar și în zonele joase din sudul și din estul țării, unde local se va semnala și ceață. Va ploua local în Banat, Crișana și Maramureș, iar în restul teritoriului pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniță. La munte se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai mare în nord și în centru. Vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit în a doua decadă a lunii decembrie în majoritatea zonelor, cu excepția celor joase din Oltenia, Muntenia și Moldova, unde ziua va fi relativ rece; temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade, mai scăzute în zonele cu ceață persistentă, dar și mai ridicate în Dobrogea și în nordul Munteniei, iar cele minime se vor încadra între -4 și 8 grade.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant închisă. Nebulozitatea joasă va persista, iar temporar se va semnala ceață, posibil asociată cu burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

MIERCURI

ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general închisă în cea mai mare parte a țării. În regiunile sudice și de sud-est local vor fi ploi slabe sau burniță, iar în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului, în special seara și noaptea, se vor semnala precipitații mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Precipitații izolate, mai ales sub formă de ploaie, vor fi și în centru și est, favorizând depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a intervalului în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 10 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade. Pe spații mici va fi ceață, mai ales în zonele joase din sud și est.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi închisă, iar probabilitatea de ploaie slabă sau de burniță va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat.
Temperatura maximă va fi de 5…6 grade, iar cea minimă de 3…4 grade. Vor fi condiții de ceață.

JOI

ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține în general închisă. Va ploua pe arii extinse în jumătatea de vest a țării, iar în restul teritoriului local se vor semnala ploi slabe sau burniță. La munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste, dar la cote mai reduse și în sud-vest și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime între -1 și 6 grade, mai ridicate pe litoral. În zonele joase, izolat va fi ceață.

LA BUCUREŞTI
Vremea va rămâne în general închisă și temporar vor fi condiții de ploaie slabă sau de burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.

TENDINŢA VINERI – DUMINICĂ

ÎN ŢARĂ
Vremea se va încălzi, iar probabilitatea de precipitații va fi ridicată în majoritatea regiunilor.

LA BUCUREŞTI
Valorile de temperatură se vor situa peste mediile multianuale, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului.