Adeverinţe şi certificate, de la ghişeu. Dacă în starea de urgenţă autorităţile emiteau actele în fomat electronic direct către primării, iar oamenii erau scutiţi de drumuri în plus, acum lucrurile au revenit la „normal”.
Citeşte şi: Ce se întâmplă cu certificatele de deces ale Alexandrei şi Luizei. Tonel Pop: „E caz unic pe planetă”
În Caraş Severin oamenii sunt nemulţumiţi, deoarece sunt trimişi de la un ghişeu la altul pierd foarte mult timp. ”Această procedură ar putea să rămână în vigoare și după pandemie”, a spus un bărbat, potrrivit Antena3.ro.
În alte cazuri, problema este și mai mare deoarece mulţi aparţinători sunt în izolare şi nu au voie să părăsească domiciliu.
În starea de urgenţă, atât certificatele de deces cât şi certificatele de naştere erau trimis în format electronic către primării. Măsură care reducea şi timpul de aşteptare, iar oamenii erau scutiţi de birocraţie.
Constatările sunt în concordanţă cu cercetările anterioare. Experţi în sănătate au susţinut mult timp că masca oferă doar o protecţie limitată pentru persoana care o poartă.
Un articol danez publicat miercuri arată că măştile faciale oferă persoanelor care le poartă o protecţie limitată împotriva infecţiei cu COVID-19, însă susţine că acest lucru nu ar trebui folosit ca argument împotriva utilizării lor pe scară largă pentru a împiedica infectarea altor persoane, relatează Reuters.
În cadrul studiului, care a fost realizat în lunile aprilie şi mai când autorităţile daneze nu au recomandat purtarea măştilor, 6.024 de adulţi au fost împărţiţi în două grupuri – unul purtând măşti şi celălalt un grup de control.