Locurile din România care au rămas neatinse de COVID: „Aici este o barieră, toată lumea are o ţuică”

Comunele Chiliile şi Pardoş din Buzău au reuşit să ţină departe coronavirusul şi la nouă luni de la apariţia virusului. Ce le două localităţi nu au înregistrat niciuncaz de coronavirus, până zilele trecute, când autorităţile au raportat primele cazuri.

25 nov. 2020, 17:03
Locurile din România care au rămas neatinse de COVID: „Aici este o barieră, toată lumea are o ţuică”

Locurile din România care au rămas neatinse de COVID. În cele aproape nouă luni de când a apărut pandemia, două comune din zona de deal şi de munte a judeţului Buzău au reuşit să ţină virusul la distanţă.

Locurile din România care au rămas neatinse de COVID: Ţuica să fie soluţia?

Chiliile şi Pardoşi sunt atât de izolate şi ocolite de oameni, încâtşi virusul a uitat o perioadă de ele. Sătenii din cele două comune, fac haz de necaz. Poate că ţuica băută în fiecare dimineaţă pe stomacul gol are leac împotriva temutului virus, mai cred localnicii din Chiliile şi Pardoşi.

Gheorghiţă munceste dis de dimineaţă în gospodăria sa şi îşi ajută vecinii la pregătirile pentru iarnă.

„Purtăm masca şi ne luăm toate măsurile de igienă, pentru că nu avem bani de spitalizare. Dacă vedem că cineva nu poartă mască, îi atragem atenţia ca să nu ne îmbolnăvim”, spune Gheorghiţă Avramescu.

Aceştia sparg lemne, dau cu var prin casă şi curăţă curtea. Aceştia au grijă să nu se apropie foarte mult unul de celîlîlt şi se spală regulat pe mâini cu săpun.

„De trei, patru ori ne spălăm. De câte ori facem treabă, ne spălăm pe mâini cu apă şi săpun şi purtăm şi mască atunci când avem pe cineva în curte, la treabă sau doar în vizită. Ne este teamă pentru că avem o vârstă şi nu ştim ce putem păţi”, ne spune Nicuşor Grigorescu, gospodar din Pardoşi.

Aici e barieră contra COVID: Cu toţii avem o ţuică

Oamenii spun că satul lor a reuşit să rămânăneatins de coronavirus în primul rând pentru că zona este oarecum izolată, cu locuinţe răsfirate, populaţie îmbătrânită şi localnici care se deplasează foarte rar în afara comunei. Ei nu exclud însă că un rol important îl are şi ţuica nelipsită din gospodării, licoarea pe care cei mai mulţi săteni o beau ca pe apă.

„Aici, la intrare în Pardoşi, este barieră împotriva covidului. De ce? Pentru că toată lumea de aici are o ţuică, un pahar de alcool bun, aici se bea numai curat, nu cu zahăr în ţuică, nu cu alcool metilic. Ce-i drept, ne-am şi păzit, am purtat mască, ne-am ferit, nu am umblat de colo-colo. Dacă eu mă duc la oraş o dată la o lună, de unde să iau boala”, spune Gheorghiţă Avramescu, potrivit Adevărul.

Citeşte şi: Ultimele imagini pe care le văd oamenii care mor de COVID: „Așa veți vedea sfârșitul vieții” VIDEO