HOROSCOP MARTIE 2020. Primă lună de primăvară aduce mugurii unei iubiri. Ce zodie dă lovitura pe plan financiar

Prima lună de primăvară a acestui an este, fără doar și poate, una dintre cele mai intense ale lui 2020. Mercur retrogradează pentru câteva zile, Marte reactivează planetele grele din Capricorn, Saturn schimbă semnul, iar Venus trece și ea dintr-o poziție debilitată într-una care reprezintă o demnitate esențială. Dar haideți să urmărim pe larg cum anume ne influențează aceste tranzite.

01 mart. 2020, 07:19
HOROSCOP MARTIE 2020. Primă lună de primăvară aduce mugurii unei iubiri. Ce zodie dă lovitura pe plan financiar

Venus (Berbec) careu Saturn (Capricorn): tensiuni în relații

În cursul sau în preajma zilei de 3, Venus din Berbec aderă la un aspect tensionat de careu cu Saturn din Capricorn, ceea ce înseamnă că relațiile în care nu există obiective comune și interes pentru evoluție împreună ar putea experimenta o distanțare. Așadar, este important ca începutul acestei luni să vină cu unele schimbări de atitudine în relații, mai ales dacă ne dorim să cultivăm anumite legături sentimentale sau profesionale importante, care ne aduc satisfacții variate.

Mercur retrogradează în Vărsător: planuri și prietenii în derivă

Din 4 încolo, Mercur începe să retrogradeze prin semnul Vărsătorului, ceea ce înseamnă că ar fi de dorit să acordăm mai multe atenție planurilor de viitor/pe termen lung, precum și persoanelor cu care muncim în cadrul lor. S-ar putea să apară probleme în legătură cu proiectele sau ne este mai dificil să comunicăm cu cei cu care derulăm afaceri. În consecință, este foarte important să nu trecem schimbările cu vederea, nici pe cele care credem că nu vor avea urmări importante.

HOROSCOP MARTIE 2020 MIHAI VOROPCHIEVICI. Runele au ales zodia binecuvântată, primeşte dragoste, bani şi sănătate pe tavă

Venus intră în Taur: relații profitabile

După data de 5, Venus tranzitează semnul domiciliului ei nocturn, Taurul. Dacă pe parcursul șederii ei în semnul anterior, care reprezintă exilul ei diurn, am întâmpinat provocări în a lăsa de la noi pentru binele relațiilor cu ceilalți, de data aceasta avem o viziune practică, care sesizează beneficiile unei atitudini conciliante în raport cu ceilalți. Pe de altă parte, acest tranzit este unul în care ne întâlnim cu oportunități de a lega relații care se pot dovedi lucrative în viitor.

Soare conjunct Neptun (Pești) și Venus conjunct Uranus (Taur) : surprize și deziluzii

În cursul sau în jurul lui 8, se simt efectele a două conjuncții extrem de potente energetic: pe de-o parte, este vorba despre alăturarea Soarelui la Neptun, care ne potențează creativitatea și romantismul, iar pe de altă parte, simțim efectul potențial distonant al conjuncției dintre Venus și Uranus, ceea ce înseamnă că trebuie să te pregătești pentru surprize în relații. Dacă acestea sunt plăcute sau mai puțin plăcute depinde doar de stadiul în care se află raporturile cu cei din jur.

Mercur revine la mersul direct prin Vărsător: prietenii și proiecte care se reiau

Din 10 martie încolo, Mercur se mișcă din nou direct prin semnul Vărsătorului, ceea ce indică faptul că reușim să comunic[m mai ușor cu persoane cu care derulăm afaceri sau cu care suntem implicați(te) în anumite proiecte. De asemenea, s-ar putea să constatăm că ne vin idei și găsim mai ușor soluții la eventualele provocări care apar în calea planurilor noastre pe termen lung. În cazul în care au stagnat în ultima vreme, reușim să le aducem pe calea cea bună către succesul dorit.

Marte conjunct Saturn (Capricorn): transformări de substanță

În cursul sau în preajma lui 20, Marte aderă la o conjuncție cu Saturn în semnul Capricornului, ceea ce face din începutul celei de-a treia decade a lunii perioada cea mai intensă a începutului de an. Marte este axaltat în Capricorn, iar Saturn este în domiciliu în acest semn, iar cum Pluto și Jupiter se află și ele în acest semn, putem să ne așteptăm la absolut orice din partea acestui proiect astral. Ideea generală ar fi aceea că astrele ne pregătesc schimbări de macaz la 180 de grade.

Saturn intră în Vărsător: provocarea de a fi autentic

Din 22 încolo, Saturn se mută temporar în semnul Vărsătorului, cel de-al doilea domiciliu al său, de data aceasta cel diurn. Ceea ce încearcă acest astru al lipsurilor, maturizării și pedicilor să ne învețe este faptul că toate aceste provocări ar trebui considerate drept oportunități de a ne găsi autenticitatea, acel ceva care ne distinge de toți cei din jur. Pe fundalul acestui tranzit, trebuie să celebrăm ceea ce ne face diferiți și să ne implicăm în proiecte care ne pun în evidență originalitatea.

Marte conjunct Pluto (Capricorn): (mai multe) transformări de substanță

În cursul sau în jurul lui 23, Marte formează o conjuncție cu Pluto în semnul Capricornului, ceea ce readuce în actualitate efectele alăturării aceluiași Marte la Saturn, pe când acesta se afla în același semn. Așadar, dacă am fost aduși aproape de o schimbare la care ne-am dovedit a fi fost refractari, s-ar putea ca destinul să preia frâiele astăzi și să facă el pentru noi primul pas către necunoscut. Important este să îmbrățișăm noul, căci altfel s-ar putea să reacționăm negativ la el.

Venus (Taur) trigon Jupiter și Pluto (Capricorn): relații funcționale

În cursul sau în preajma lui 28, se resimte influența aspectului armonios de trigon trasat de Venus din Taur la Jupiter și Pluto din Capricorn, ceea ce înseamnă că ni se pregătește un sfârșit de lună extrem de propice chestiunilor care țin de parteneriate sau pe care le implică acestea. Se întrevede așadar o perioadă bună pentru a negocia și a semna colaborări, dar și pentru a demara proiecte în asociere cu alte persoane. S-ar putea să observăm efectele mai repede decât am crede.

Marte intră în Vărsător: atitudine proactivă și implicată

Din 30 începând, Marte se mișcă prin semnul Vărsătorului, ceea ce înseamnă că dăm dovadă de mai multă asertivitate în plan social, dar și în raport cu proiecte în care suntem implicați(te) ori planurile de viitor pe care încercăm să le materializăm. De asemenea, s-ar putea să dăm dovadă de o atitudine mai curajoasă când vine vorba să abordăm persoane care ar putea investi în ideile noastre de afaceri. Avem încredere în ce putem realiza și le-o inspirăm și celorlalți cu ușurință.

Marte conjunct Saturn (Vărsător): (și mai multe) transformări de substanță

În cursul sau în jurul lui 31, adică în ultima zi a lunii, are loc o reîntâlnire între Marte și Saturn, de data aceasta în semnul Vărsătorului. Cu toate că prima planetă nu își păstrează demnitatea în această zodie, faptul că ambele astre sunt la început de semn înseamnă că se află într-o poziție care le conferă multă putere. S-ar putea totuși să o simțim ca fiind mai puțin incisivă și solicitant(ă), ceea ce ne permite să consolidăm active eventualele transformări din ultimele zile.

După cum se poate observa din paragrafele de mai sus, ne așteaptă o primă lună de primavera foarte solicitantă. Tranzitul lui Marte prin Capricorn atinge rând pe rând planetele grele situate în această perioadă în semnul amintit, producând rupture, transformări sau schimbări pe care s-ar putea să le percepem ca fiind destul de dureroase, cel puțin la început. Se curăță terenul pentru ceva mai bun.

Mișcarea planetelor și evenimente astrologice

  • Soarele tranzitează Peștii până pe 20 martie ora 5:49, când poposește în Berbec;
  • Lună Plină în Fecioară pe 9 martie ora 19:48; Lună Nouă în Berbec pe 24 martie ora 11:28;
  • Mercur se deplasează prin Vărsător până pe 4 martie ora 13:37, când începe să retrogradeze, stil de mers aparent invers pe care îl întreține până pe 10 martie ora 5:48;
  • Venus se mișcă prin Berbec până pe 5 martie ora 5:07, moment în care trece în Taur;
  • Marte tranzitează Capricornul până pe 30 martie ora 22:43, când poposește în Vărsător;
  • Jupiter continuă să se deplaseze prin Capricorn pe parcursul acestei luni;
  • Saturn tranzitează zodia Capricornului până pe 22 martie ora 5:58, când intră în Vărsător;
  • Uranus se mișcă prin semnul Taurului pe tot parcursul lunii;
  • Neptun se deplasează în sens direct prin Pești;
  • Pluto se mișcă în sens direct prin Capricorn.