Valeriu Gheorghiţă: Deschiderea şcolilor nu va fi condiţionată de vaccinarea cadrelor didactice

Deschiderea școlilor nu va fi condiționată de vaccinarea cadrelor didactice, a transmis Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Național de Vaccinare.

03 ian. 2021, 23:15
Valeriu Gheorghiţă: Deschiderea şcolilor nu va fi condiţionată de vaccinarea cadrelor didactice

Deschiderea şcolilor nu va fi condiţionată de vaccinarea cadrelor didactice

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că angajaţii din învăţământ vor primi vaccinul anti-Covid cu prioritate. ”Cadrele didactice și personalul din învățământ vor avea prioritizare la vaccinare, în etapa a doua”, a afirmat el la Digi 24.

Declaraţia sa vine în contextul în care ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat sâmbătă că sunt slabe şanse ca şcolile să se redeschidă începând cu 11 ianuarie.

Ministrul Educaţiei: E prea din scurt ca şcolile să se deschidă în ianuarie

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite.

Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a declarat ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că autorităţile sanitare vor fi cele care decid redeschiderea şcolilor.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide deschiderea şcolilor, ministrul Educaţiei face doar propunerea. “Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru” (n.red. redeschiderea școlilor și grădinițelor), a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

“Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a mai spus Cîmpeanu. Acesta a menționat faptul că trebuie să se consulte cu specialiștii în epidemiologie “trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state”, a spus ministrul Educaţiei.

Citiţi şi Bilanț vaccinare COVID 3 ianuarie. Câte persoane au fost vaccinate până acum în România