Proteste de amploare în mai multe orașe din țară. Angajații din sistemul sanitar au ieșit din nou în stradă după anunțul înghețării salariilor

Un nou val de proteste al angajaților din sistemul sanitar are loc și astăzi în mai multe orașe mari din țară.

13 ian. 2021, 11:44
Proteste de amploare în mai multe orașe din țară. Angajații din sistemul sanitar au ieșit din nou în stradă după anunțul înghețării salariilor

Proteste de amploare în mai multe orașe din țară

. Manifestațiile organizate de sindicaliști Sanitas vin în contextul în care oficialii au anunțat că salariile bugetarilor vor fi înghețate. Sindicaliştii au ieşit în stradă pentru a susţine salariaţii din sănătate şi asistenţă socială.

Oamenii cer să nu fie lăsați deoparte și vor bani în plus pentru infirmiere, brancardieri și asistenți sociali.

Proteste de amploare în mai multe orașe din țară. Ce spun manifestanții

“Nemulţumiri referitoare la materialele sanitare care nu ajung în spitale şi la mănuşi, măşti, halate care trebuie să ne vină. Nemulţumiri legate de salarizare”, a spus un protestatar.

”Suntem extenuaţi, până la epuizare, munca de infirmieră este foarte, foarte grea. Lucrăm non-stop, internările vin pe bandă rulantă. Mai ales când vin izoletele”, a spus o infirmieră din Iași, potrivit știrileprotv.

Au ieșit în stradă și salariați din învățământ și pensionari.

Protestele au avut loc și marți la Cluj, Târgu Jiu, Constanţa şi Bucureşti. Medicii au ieşit în stradă deoarece n-au primit bani în plus.

Federaţia Sanitas a organizat proteste în toată ţara, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de planurile Guvernului de a îngheţa salariile şi pensiile în 2021.

Odată cu medicii, au ieşit în stradă şi pensionarii. La Timişoara, un pensionar revoltat de faptul că pensiile nu vor creşte a devenit agresiv. Bărbatul s-a luat la bătaie cu o altă persoană prezentă la protest. Jandarmii au intervenit şi i-au scos din mulţime pe scandalagii.

Unul dintre bărbaţii legitimați la protestul medicilor din Timişoara a spus, în direct, la România TV, că este revoltat pentru că Guvernul a decis îngheţarea pensiilor.

„După 1989 am fost aici în faţa Prefecturii. Acum am fost la mitingul ăsta pentru că mi-a ajuns. Până când în ţara asta nu mai putem să vorbim? Să ne spună domnul Iohannis ce sector de economie merge din în ţara asta?

Am venit la manifestaţie şi m-am pus în genunchi ca şi în 1989. După câtva timp, m-a arătat acolo. M-am dat seama. Au venit la mine să merg la ei să mă legimiteze înăuntru. Domnule, spuneţi-mi ce am greşit?”, a spus Ion Popescu, un pensionar care a fost ridicat de jandarmi.