Florin Cîţu, mesaj către protestatarii nemulţumiţi de îngheţarea salariilor. „România trece printr-o situaţie dificilă. Toţi trebuie să ne revenim pentru că tragem în aceeaşi direcţie”

Premierul Florin Cîţu le-a transmis sindicaliştilor care protestează faţă de îngheţarea salariilor că România trece printr-o situaţie dificilă din punct de vedere economic şi doar o creştere economică poate susţine nivelul actual de salarizare.

20 ian. 2021, 16:55
Florin Cîţu, mesaj către protestatarii nemulţumiţi de îngheţarea salariilor. „România trece printr-o situaţie dificilă. Toţi trebuie să ne revenim pentru că tragem în aceeaşi direcţie”

Florin Cîţu, mesaj către protestatarii nemulţumiţi de îngheţarea salariilor. Întrebat dacă a avut discuţii cu liderii sindicali, premierul a afirmat că miniştrii au purtat discuţii cu reprezentanţii sindicatelor care care au organizat proteste.

„Miniştrii au avut discuţii cu liderii de sindicat. Am vorbit şi cu cei din România care plătesc taxe. Vorbesc de sectorul privat şi de acolo avem foarte multe cereri”, a precizat Florin Cîţu.

Florin Cîţu, mesaj către protestatarii nemulţumiţi de îngheţarea salariilor. „România trece printr-o perioadă de criză economică”

Şeful Executivului a precizat că România traversează o perioadă de criză economică.

„România trece printr-o situaţie dificilă. România trece printr-o perioadă de criză economică şi totuşi în cea mai mare criză din ultima sută de ani, în 2020, am fost cel care am spus că nu este momentul să facem o reformă în administraţie. Nu este momentul să îngheţăm salarii, nu este momentul să facem acest lucru în 2020. Am avut o creştere a salariilor medie în sectorul public cu 8%, când în restul Europei media a fost de 3%.

Anul acesta trebuie să ne asigurăm că vom face investiţii şi să alocăm resurse către investiţii pentru a genera creştere economică. Numai cu creştere economică, şi acesta este semnalul pentru toţi angajaţii din sectorul public, doar dacă avem creştere economică sustenabilă putem susţine nivelul actual de salarizare”, a menţionat Cîţu.

Premierul a afirmat că este dispus să discute cu sindicaliştii pentru a găsi soluţii.

„Fără o creştere economică sustenabilă pe termen mediu şi lung, fără investiţii, nu avem cum să susţinem acest nivel al salarizării. Întotdeauna sunt dispus să discut cu toată lumea cu cifrele pe masă şi să vedem care sunt soluţiile. Toţi trebuie să ne revenim pentru că tragem în aceeaşi direcţie”, a conchis Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Citeşte şi: Proteste la sediile PNL şi USR. Oamenii sunt nemulţumiţi de actuala guvernare. Dan Barna, huiduit de protestatari