Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele din Constanța

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a decis redeschiderea restaurantelor în interior, a teatrelor și cinematografelor din municipiul Constanța.

27 ian. 2021, 12:01
Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele din Constanța

Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele din Constanța. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit miercuri, 27 ianuarie, pentru a decide ridicarea restricţiilor pentru restaurantele, teatrele şi cinematografele din municipul Constanţa. Incidența în Constanța este mai mică de 3 cazuri la mia de locuitori, mai exact 2,59,  prin urmare restaurantele, cafenelele vor putea funcționa și în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00, conform replicaonline.ro.

Citește și: Încă un român a fost depistat cu noua tulpină britanică. Pacientul are 69 de ani şi e din Constanţa

Se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele din Constanța. Ce s-a decis în cadrul ședinței

  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00.
  • De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
  • Și activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului

Zeci de microbuze şi maşini, blocate din cauza viscolului în judeţul Constanţa

Situatie gravă în judetul Constanta din cauza viscolului şi a ninsorilor. 25 de maşini şi 10 microbuze au rămas blocate în zăpadă. Viscolul a dat peste cap și traficul feroviar. 27 de trenuri au fost suspendate. Cele mai multe dintre trenurile suspendate fac legătura între București și Buzău, respectiv Constanța și Mangalia.

Centrul Infotrafic informează că 20-25 autoturisme și 10 microbuze (transport public de călători) au rămas blocate pe DN22 Constanța – Cogealac, între localitățile Mihai Viteazu și Tariverde, a transmis Centrul Infotrafic.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile un autotren a derapat și a rămas imobilizat pe suprafața de rulare. Din această cauză  traficul pe DN22 Constanța – Cogealac, între localitățile Mihai Viteazu și  Tariverde, este blocat. Poliția se află la locul evenimentului și se așteaptă sosire unui utilaj pentru degajarea drumului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că au fost primite peste 20 de apeluri la 112 care au anunţat că autoturisme şi turisme transport persoane sau marfă sunt blocate în trafic în judeţul Constanţa.