Lockdown-ul a provocat un dezastru demografic. Numărul de nou născuţi în Italia a scăzut cu 22%

Numărul de nașterile în Italia, în luna decembrie - la exact nouă luni după ce țara a intrat în primul blocaj al Europei - au scăzut cu 21,6%, potrivit cifrelor dintr-un eșantion de 15 orașe publicate săptămâna aceasta de agenția de statistici ISTAT.
Daniel Spătaru
05 feb. 2021, 21:00
Lockdown-ul a provocat un dezastru demografic. Numărul de nou născuţi în Italia a scăzut cu 22%

Impactul pandemiei asupra demografiei italiene este mai mare decât s-a preconizat. Căsătoriile au scăzut cu mai mult de jumătate în primele 10 luni ale anului trecut, fapt pe care șeful ISTAT, Gian Carlo Blangiardo, l-a numit „un factor suplimentar în scăderea probabilă a nașterilor, în viitorul imediat”. Experții demografici au prezis o scădere dramatică a numărului de nou născuţi în toată Europa, pentru 2021, ca efect al restricţiilor impuse de pandemie. Un sondaj efectuat în cinci țări europene în timpul blocajelor din martie și aprilie a arătat că mulți oameni ţi-au anulat planurile de a avea copii.

Germanii și francezii au fost mai predispuși să spună că amînă luarea unei decizii în această privinţă, în timp ce italienii au fost mai predispuși să spună că și-au abandonat cu totul planurile. Anul trecut, Marea Britanie a înregistrat o scădere a importurilor de cărucioare pentru copii tmsnrt.rs/3cNiwsi, la cel mai scăzut nivel de când au început înregistrările în 2000. Deși datele sale nu sunt încă complete, oficiul german de statistici a declarat că 2020 este probabil primul an, după 2011, în care populația nu a crescut, atât din cauza nașterilor în scădere, cât și din cauza faptului că COVID-19 înseamnă că au imigrat mai puține persoane.

Citeşte şi Statistică şocantă! Femeile de culoare, de patru ori mai predispuse să moară în timpul sarcinii sau al nașterii

Cu toate acestea, există semne că unii dintre cei care au amânat să facă copii în 2020 ar putea să facă acest lucru în 2021. Vânzările de teste de sarcină și vitamine de sarcină în Germania au crescut în ultimele luni, potrivit unui sondaj efectuat pentru serviciul de știri farmaceutice Apotheke Adhoc. „Cu cât temerile economice sunt mai mari, cu atât impactul asupra ratei natalității este mai mare”, a declarat Martin Bujard, director adjunct la Institutul Federal pentru Cercetarea Populației din Germania. „Așadar, în țările în carebunăstarea minimizează impactul economic – precum Germania – ar putea exista un efect negativ mai mic”, mai spune acesta.

Totuşi, cea mai dramatică situaţie se înregistrează în Italia, unde numărul de nașteri în luna decembrie – la exact nouă luni după ce țara a intrat în primul blocaj al Europei – au scăzut cu 21,6%.

Citeşte şi Cel mai mic număr de nașteri din ultimii ȘAPTE ANI. Cu 30.000 de bebeluși mai puțini față de anul trecut

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Locul de muncă unde poți câștiga lejer 7.000 de lei pe lună. Zeci de posturi sunt disponibile în România, în mai multe orașe
Capital.ro
Imposibil pentru toți cei care locuiesc la BLOC. Ordinul UE devine lege în România
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Au început lucrările la cele mai lungi tuneluri din România! Pe unde vor trece
Adevarul
Atacuri dure ale lui Edgodan la adresa Israelului: „O amenințare pentru întreaga umanitate”. Netanyahu, un „vampir”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Delicioasă și ușor de preparat. Rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Câți euro a primit Sorin Pușcașu pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars. Îi datorează o parte din bani lui Zmărăndescu!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A fost găsită o grenadă acasă la părinții Andreei Tonciu! Mama vedetei a făcut dezvăluiri, în exclusivitate, la „Follow us!”: „Este șocul vieții noastre”
Capital.ro
Devine obligatoriu pe toate drumurile din România. Poliția rutieră verifică o dată la 12 luni
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
A fost CUTREMUR în ROMÂNIA! L-ați SIMȚIT?
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'