E revoltă în Hunedoara după ce un bărbat a trântit pe jos un copil la locul de joacă: Dacă-l lasă liber, ne facem dreptate singuri! Reacţia primarului

Bărbatul, care a dat de pământ cu un băieţel de 13 ani la un loc de joacă din Hunedoara, se află în custodia Poliţiei. Individul a fost adus la locul faptei pentru reconstituire.

08 feb. 2021, 12:02
E revoltă în Hunedoara după ce un bărbat a trântit pe jos un copil la locul de joacă: Dacă-l lasă liber, ne facem dreptate singuri! Reacţia primarului
Sursa foto: Ziar de Hunedoara

E revoltă în Hunedoara după ce un bărbat a trântit pe jos copil la locul de joacă. Oamenii legii au deschis dosar penal pentru lovire și alte violențe, tulburarea liniștii și ordinii publice și violență în familie.

E revoltă în Hunedoara după ce un bărbat a trântit pe jos copil la locul de joacă

Procesul reconstituirii a fost surpins în imagini de o femeie care a asistat la întreaga imaginii. Oamenii care erau de față atunci când agresorul a fost adus la locul de joacă, s-au arătat extrem de revoltați de cele întâmplate. Aceştia au susţinut că dacă agresorul va fi lăsat în libertate își vor face dreptate singuri.

„Dacă-l lasă liber, ne facem dreptate singuri. Nu putem sta cu frică. Nu putem trimite liniștiți în parc. Oricât de răi sunt copiii, nu există așa ceva. Dacă nu-l mâncă pușcăria, îl mâncăm noi de viu”, a spus femeia care a filmat momentul reconstituirii, potrivit ziardehunedoara.ro.

Bărbatul de 28 de ani este cercetat penal pentru lovire și alte violențe, tulburarea liniștii și ordinii publice și violență în familie.

„Fiul tânărului de 29 de ani, un minor de 7 ani, care a fost și el lovit de către tatăl său, a fost solicitat la sediul Poliției Municipiului Hunedoara pentru a fi audiat ca si victimă a violenței în familie, în prezența reprezentanților DGASPC. Celălalt minor, cel trântit la pământ, are 13 ani și a rămas internat, pentru investigații mai amănunțite. Minorul de 13 se pare ca se afla în parc neînsoțit. Autorul nu figurează cu antecedente penale și a fost retinut pentru 24 de ore. S-au extins cercetarile și cu privire la comiterea infracțiunii de tulburarea liniștii și ordinii publice, fapta fiind comisă în loc public. Din cercetări rezulta ca minorul de 13 ani trantit la pământ este nepot al tânărului agresor, fiind fiul surorii soției sale”, a informat IPJ Hunedoara.

Reacţia priamrului din Hunedoara după incidentul revoltător

Totodată, primaruş Hunedoara, Dan Bobouţanu, s-a arătat „şocat” de incident.  Acesta spune că va solicita luni suplimentarea patrulelor de Poliţie şi Poliţie Locală în preajma locurilor de joacă pentru copii.

„Am vizionat cu stupoare imaginile care arată cum un bărbat din Hunedoara ridică în aer un copil, îl trânteşte la pământ cu putere, apoi pleacă, fără să se uite o clipă în urmă, apoi ia alt copil pe care, de asemenea, îl trânteşte la pământ. (…) Sunt şocat de cele petrecute. M-am interesat şi eu de starea copilului şi se pare că este stabilă. Sper ca băiatul şi să îşi revină din toate punctele de vedere. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă nu am fi montat şi acolo suprafaţă din tartan şi am fi mers pe clasicul beton sau pe soluţia unui covor de cauciuc ori a unei simple mochete?! Cred c-am fi avut o tragedie”, a scris primarul municipiului Hunedoara pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Cine este bărbatul care a trântit pe jos copilul din Hunedoara. Primele imagini cu agresorul