Lider UDMR, care la locale a candidat alături de PSD, la un pas de a fi numit subprefect în Bistriţa-Năsăud

Se pare că funcţia de subprefet al judeţului Bistriţa-Năsăud e la un pas de a fi ocupată de liderul UDMR Decsei Attila, care la alegerile locale a fost candidat-surpriză în alianţă cu PSD la Consiliul Judeţean.

09 feb. 2021, 11:09
Lider UDMR, care la locale a candidat alături de PSD, la un pas de a fi numit subprefect în Bistriţa-Năsăud

Lider UDMR, care la locale a candidat alături de PSD, nominalizat pentru funcţia de subprefect. UDMR l-a propus pentru funcţia de subprefect, potrivit anunţului publicat pe pagina de socializare a filialei după şedinţa Biroului Permanent Judeţean de luni după-masă.

Lider UDMR, care la locale a candidat alături de PSD, nominalizat pentru funcţia de subprefect în Bistriţa-Năsăud

„Prin decizia Biroului Permanent Judeţean al UDMR, persoana nominalizată pentru funcţia de subprefect al judeţului Bistriţa-Năsăud este domnul Decsei Atilla. Decsei Attila are 42 ani, este preşedintele organizaţiei judeţene UDMR Bistriţa-Năsăud, din anul 2010. (…) Principalul obiectiv al său a fost redobândirea reprezentării comunităţii maghiare în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, înregistrând un rezultat în acest sens după 12 ani de muncă susţinută. În 2020 a fost ales consilier judeţean şi preşedinte al Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud”, au scris cei de la UDMR Bistriţa-Năsăud pe Facebook.

Ce omite să transmită UDMR este că la utimele alegeri locale, UDMR a decis să candideze la Primăria Bistriţa şi la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud în alianţă cu PSD, ALDE şi Pro România, susţinând în acelaşi timp candidaţii social-democraţi pentru funcţia de primar al municipiului, respectiv de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că liberalii au validat rezultatul negocierilor privind împărțirea posturilor de prefect și de subprefect. De asemenea, Ludovic Orban a precizat că prefecții care nu vor respecta programul de guvernare vor fi schimbați.

„Astăzi în biroul executiv am validat rezultatul negocierilor. Validarea a fost făcută cu o singură abținere. N-am dscutat decât principiile care au stat la baza distribuției pozițiilor de prefecți, mecanismul, criteriile pe care le-am avut în vedere și a fost validată negocierea.

Orice prefect, orice subprefect reprezintă Guvernul și are obligația de a acționa la nivelul județului în care este prefect pentru punerea în ractică a programuluid e guvernare. Prefectul are obligația să acționeze în cadrul constituțional și legal și indiferent din orice formațiune politică provine un prefect, trebuie să facă același lucru. Suntem într-un guvern de coaliție și este firesc ca orice formațiune politică din coaliție să aibă dreptul de a fi reprezentată cu prefect în anumite județe, conform ponderii stabilite. În cazul în care un prefect nu aplică programul de guvernare va fi schimbat. Nu există niciun risc privind aplicarea programului de guvernare, de acțiune în cadrul constituțional și legal”, a precizat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Negocierile privind funcţiile de prefecţi au fost validate în Biroul Executiv cu o singură abţinere”