Arme fabricate artizanal cu imprimante 3D, în Timiş. Este primul caz din România

Descoperire uluitoare făcută în urma unor descinderi în Timiş. Un bărbat avea echipamente de ultimă generaţie cu ajutorul cărora printa arme 3D letale, semiautomate.

08 iul. 2020, 08:17
Arme fabricate artizanal cu imprimante 3D, în Timiş. Este primul caz din România

Polițiștii Direcției Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase din cadrul IGPR împreună cu cei de la Serviciul Arme Timiș, însoțiți de trupele speciale au descins în urmă cu scurt timp în mai multe locații din Timișoara și Dumbrăvița, potrivit pressalert.

„În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti, pe linia prevenirii şi combaterii săvârşirii de fapte care aduc atingere regimului armelor şi muniţiilor, precum si pentru combaterea traficului ilicit de arme si muniţii, sunt efectuate cercetări faţă de un bărbat, de 46 de ani, cu dublă cetăţenie (irakiană şi britanică) bănuit de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Ancheta a pornit de la o informație conform căreia un cetățean irakian stabilit în România fabrică arme cu ajutorul unor imprimante 3D. Este primul caz de acest gen de pe teritoriul țării noastre. Anchetatorii au descins în paralel la șapte locații, atât la irakian, cât și la apropiați ai acestuia.

Într-una dintre locații, polițiștii au găsit mai multe prototipuri ale unor arme confecționate artizanal. Conform primelor informații, cel care se ocupe de confecționarea armelor este un cetățean irakian, venit în România în urmă cu aproximativ 8 ani, despre care vecinii știu că este pensionar. Polițiștii au descins la proprietatea acestuia din comuna Dumbrăvița, unde sunt două vile construite.

Ctățeanul irakian a recunoscut că în locuința sa deține arme.

Citeşte şi Percheziţii de amploare în Bucureşti şi în opt judeţe. Vizată este o grupare care facilita obţinerea în mod ilegal de permise auto