Cum se montează corect panourile despărţitoare în maşinile utilizate în regim de taxi. Precizările RAR

Registrul Auto Român (RAR) a recomandat folosirea unor materiale uşoare, transparente şi flexibile ca panouri despărţitoare din interiorul maşinilor şi anunţă că fixarea panourilor trebuie să se realizeze prin soluţii tip Velcro sau adezive care să permită demontarea uşoară pentru igienizare.

03 aug. 2020, 13:25
Cum se montează corect panourile despărţitoare în maşinile utilizate în regim de taxi. Precizările RAR

„RAR înţelege necesitatea unei protecţii adecvate a participanţilor la trafic în această perioadă, atât a conducătorilor auto, cât şi a pasagerilor, motiv pentru care recomandă utilizarea unor soluţii temporare uşoare”, au spus reprezentaţii instituţiei, care au precizat că optarea pentru astfel de soluţii nu presupune reomologarea sau modificarea cărţii de identitate a vehiculului.

COD RUTIER 2020. Amenzi drastice pentru şoferii care fac ASTA. Pot rămâne fără maşină

„În conformitate cu legislaţia naţională, în situaţia în care configuraţia unui vehicul este modificată în raport cu parametrii avuţi în vedere la omologare, vehiculul se supune reomologării, fiind necesară refacerea tuturor încercărilor pentru sistemele afectate de modificare”, au explicat oficialii RAR.

„Având în vedere echipamentele uzuale ale vehiculelor de fabricaţie recentă, spre exemplu sistemele airbag cortină, sau dimensiunile interioare ale majorităţii autoturismelor utilizate în regim de taxi în România, montajul unor panouri fixe ar conduce la imposibilitatea obţinerii reomologării. Deloc de neglijat ar fi şi costurile mari implicate de verificările de reomologare şi perioada de timp necesară efectuării testelor respective”, au mai precizat reprezentanţii RAR.