Crăciun în Laponia, la plajă sau la târgurile din Europa. Vezi OFERTELE agenţiilor

Mulţi români care preferă să sărbătorească Naşterea Domnului în străinătate aleg de cele mai multe ori destinaţii exotice, unde la vremea Crăciunului se poate face plajă. Potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism, vânzările la pachetele turistice în străinătate sunt în creştere cu aproximativ 20% faţă de anul trecut.

15 nov. 2012, 06:21
Crăciun în Laponia, la plajă sau la târgurile din Europa. Vezi OFERTELE agenţiilor

La mare căutare printre turiştii români care se hotărăsc să meargă în străinătate de Crăciun sunt destinaţiile exotice, precum Republica Dominicană, Mexic şi Cuba.

Pachete exotice de Crăciun sunt foarte căutate de către turiştii români, tot mai mulţi dintre aceştia aleg să călătorească în destinaţii îndepărtate. Mulţi dintre clienţii noştri solicită vacanţe de relaxare, la plajă, în destinaţii calde atunci când în România sunt câteva grade. Sunt căutate în special resorturile foarte bune, de patru şi cinci stele cu all inclusive. În acest moment, fiind deja mijlocul lunii noiembrie, pentru aceste pachete mai sunt destul de puţine locuri disponibile”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Diana Păşcuţ, reprezentant Pegas Holidays.

Crăciun în Cuba, Republica Dominicană şi Mexic

Cea mai scumpă destinaţie exotică pusă la dispoziţie de turoperatori este cea în Cuba.

Cuba are tarif de la 1071 de euro de persoană pentru vacanţa de Crăciun. Preţul include transportul cu avionul, transferurile, 7 nopţi cazare cu all inclusive la hotel de patru stele şi asistenţă turistică”, a declarat Diana Păşcuţ.

Pentru Republica Dominicană, un sejur la hotel de cinci stele costă de la 807 euro de persoană în perioada Crăciunului, iar preţul cuprinde transportul cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu all inclusive, precum şi masă festivă de Crăciun şi asistenţă turistică.

Cea mai ieftină destinaţie exotică de Crăciun este Mexicul. „Turiştii care aleg Mexic plătesc de la 743 de euro de persoană pentru transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi cazare cu all inclusive la hotel de cinci stele şi asistenţă turistică”, a amintit Diana Păşcuţ.

Crăciun în străinătate cu bani mai puţini

Cele mai accesibile oferte turistice pentru Crăciun sunt cele pentru Viena şi Praga. „Pentru Piaţa de Crăciun din Praga, tarifele pornesc de la 225 de euro de persoană pentru transport cu autocar, 2 nopţi de cazare cu mic dejun în Budapesta la hotel de trei stele, o noapte cazare cu mic dejun în Bratislava la hotel de trei stele, 2 nopţi cazare cu mic dejun în Praga la Hotel Olympik de trei stele”, a spus Mariu Berca, director Christian Tour, pentru ROMÂNIATV.NET.

Crăciunul în paşi de vals la Viena costă de la 345 de euro de persoană la agenţia Christian Tour. Preţul include transport cu autocarul, 2 nopţi de cazare cu mic dejun în Budapesta la hotel de trei stele, 3 nopţi cazare cu mic dejun în Viena la hotel de 3 sau 4 stele, 2 cine la restaurantul hotelului ales în Viena, bilet la concertul de Crăciun de la Palatul Hofburg.

„Vânzările pentru Crăciun în străinătate au crescut cu până la 20% anul acesta în condiţiile în care preţurile s-au menţinut la nivelul celor de anul trecut”, a precizat Marius Berca.

Crăciun pentru familişti

Potrivit turoperatorilor, turiştii care au copii, dar şi posibilităţi financiare, aleg pachetele turistice cu destinaţia Finlanda, denumită şi ţara lui Moş Crăciun. „Familiile cu copii optează pentru Crăciunul în Laponia. Preţul pentru un pachet turistic în Laponia începe  de la 1399 de euro de persoană pentru transport cu avionul, transferuri, patru nopţi cazare cu mic dejun, o cină în seara sosirii, cina festivă de Crăciun, excursiile „În căutarea lui Moş Crăciun”, „Întâlnire cu Moş Crăciun”, a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Oana Şerban, reprezentzant Europa Travel.