Premierul propus de PSD în locul lui Ludovic Orban a fost parlamentar timp de 5 ani. Reacţia lui Rareş Bogdan când i-a auzit numele

Marcel Ciolacu a anunțat că dacă moţiunea de cenzură va trece şi Guvernul Orban va pica, PSD îi va propune lui Klaus Iohannis un premier tehnocrat, fost membru PSD.

30 aug. 2020, 17:04
Premierul propus de PSD în locul lui Ludovic Orban a fost parlamentar timp de 5 ani. Reacţia lui Rareş Bogdan când i-a auzit numele

Marcel Ciolacu nu a dezvăluit cu nicio ocazie numele pe care îl are în vedere, însă Antena 3 a relatat, pe surse, că ar fi vorba de Leonardo Badea, fost deputat și senator PSD, actual viceguvernator la BNR.

Leonardo Badea a fost senator de Dâmbovița pentru legislatura 2012–2016, și deputat de Dâmbovița în legislatura 2016–2020 de fiecare dată din partea Partidului Social Democrat (PSD). Din această funcție a demisionat în 2017 pentru a deveni președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, funcție pe care a îndeplinit-o până în octombrie 2019 când a devenit viceguvernator al Băncii Naționale a României.

Citeşte şi MOŢIUNE DE CENZURĂ. Răstoarnă liberalii calculele PSD? Care sunt şansele ca Guvernul Orban să pice sau să rămână

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a luat în râs propunerea PSD şi a comentat: „Domnul Badea nu a făcut nimic la ASF. Le propun celor de la PSD să propună un premier peste 4 ani și 3 luni, când vor avea un alt premier în România. Până atunci, PNL va da premierul.

E un partid ridicol, guvernul Orban nu va cădea, va continua să guverneze. Nu au nicio șansă să treacă moțiunea, PSD nu mai e cel de pe vremea lui Ponta și Geoană, nu mai are putere„.