Decizia luată de medicul Flavia Groşan: „Mă puneau să jur pe Biblie că nu-i Covid”

Decizia luată de medicul Flavia Groşan va stârni, cel mai probabil noi controverse. Ea își anunță prietenii virtuali că a început să își scrie memoriile și că va relata cazuri prin care a trecut de la debutul pandemiei și până acum. Oferă câteva mici detalii și amintește despre celebrele IZOLETE folosite de autorități la început.

04 apr. 2021, 22:30
Decizia luată de medicul Flavia Groşan: „Mă puneau să jur pe Biblie că nu-i Covid”
Decizia luată de medicul Flavia Groşan

Decizia luată de medicul Flavia Groşan. A anunţat duminică, 4 aprilie, că va începe să îşi scrie memoriile şi a amintit când ea ar fi fost pusă de autoritățile medicale să jure cu mâna pe Biblie că pacienții pe care îi consulta sunt sau nu sunt infectați cu Covid-19.

Citeşte şi: Raed Arafat, noi critici la adresa medicului Flavia Groşan: „Medicina nu se face în stradă”

Decizia luată de medicul Flavia Groşan

Eu încep sa mi scriu memoriile. Prea multe sunt.

Va aduceti aminte izoleta de la începutul pandemiei, care te ridica ca pe un infractor si te făcea de tot rasul in fata blocului? Basca câteva zile de evaluare.

Unii ma puneau sa jur pe Biblie ca pacientul nu-i Covid.

Cum nu pot sa uit vaccinul BCG in pandemie. N am înțeles la vremea respectiva daca profilactic, sau curativ. Dar s a vorbit zile multe despre asta. Oameni buni, toate astea s au întâmplat. Iar eu nu pot sa le uit. Amin”, susține medicul pe pagina de Facebook.

Eu încep sa mi scriu memoriile. Prea multe sunt.
Va aduceti aminte izoleta de la începutul pandemiei, care te ridica ca…

Publicată de Flavia Grosan pe Duminică, 4 aprilie 2021

Flavia Groşan, noi detalii despre schema sa de tratament

Flavia Groşan

a oferit noi detalii despre schema sa de tratament pentru pacienţii cu coronavirus. Medicul pneumolog a fost audiat la Colegiul Medicilor Bihor în urma nu declaraţiilor controversate făcute publice, inclusiv aceea că medicii din spitale omoară pacienţii.

Eu ştiu ce fac eu pacienţilor mei pe care îi tratez online. Eu nu văd pacienţii, mă iau după pulsoximetria pe care mi-o declară ei. Eu încep schema mea foarte repede, la primele simptome. Încerc să nu dau voie COVID-ului să pătrundă în plămân.

De regulă, pornesc de la concentraţii bunişoare, normale, de peste 95%. Categoric, unii încep tratamentul în alte părţi, în alte conjuncturi. Când ajung la mine după 10 zile, normal că mă confrunt cu o saturaţie mai mică. Încep schema mea. Prin combinaţia mea de medicamente încerc să le cresc oxigenul. În puţine cazuri am avut nevoie de oxigeno-terapie.

Ăsta este un caz, cazul acut. Unii care doresc să îi tratez eu, puţini, că cei mai muţi merg în spital. M-am descurcat în foarte multe cazuri fără oxigen. Nu am o statistică, nu ştiu câţi sunt cu oxigen, câţi fără. Acum, de exemplu, care şi-au procurat concentrator. Au saturaţie în jur de 80%. Eu şi cu ei considerăm că o concentraţie mică, timp de câteva ore, la puţini litri pe minut ar ajuta.

Eu nu vreau să ajung cu pacienţii mei la oxigen. În spital este altă etapă de tratament. Cred, totuşi, că puţini dintre pacienţii mei au ajuns la oxigen sau la ventilaţie mecanică”, a spus medicul.