Parisul, sub teroarea ameninţărilor cu bombă. Zonele Arcului de Triumf şi Turnului Eiffel, evacuate din cauza unor alerte teroriste

Parcul Champ de Mars din jurul Turnului Eiffel din Paris a fost evacuat marţi pentru scurt timp, în urma descoperirii unei genţi cu muniţie, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

27 oct. 2020, 17:59
Parisul, sub teroarea ameninţărilor cu bombă. Zonele Arcului de Triumf şi Turnului Eiffel, evacuate din cauza unor alerte teroriste

Puţin mai devreme, poliţia a anunţat că zona din jurul Arcului de Triumf a fost evacuată în urma unei ameninţări cu bombă. De remarcat că poliţia a evacuat şi populaţia din staţiile de metrou adiacente, trenurile nemaioprind la peron în respectivele zone.

Citeşte şi Alertă cu bombă la un avion care se pregătea să decoleze de pe Otopeni. Trupe SRI intervin pe aeroport

Ameninţările vin în contextul unei situaţii foarte tensionate în Franţa, după decapitarea profesorului Samuel Paty, de către un islamist, şi declaraţiile preşedintelui Emanuel Macron, care a sublinat că în virtutea dreptului la exprimare ţara nu va renunţa la caricaturile cu profetul Mohammed. Această luare de poziţie a stârnit un val de indignare în lumea islamică, dar şi printre musulmanii din Franţa.

Premierul român Ludovic Orban se află zilele acestea la Paris, unde a avut întâlniri cu omologul său francez Jean Catsex şi cu alţi oficiali de rang înalt ai guvernului francez.