Fostul ministru de Interne, Carmen Dan, angajată la Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

După ce Viorica Dăncilă a fost angajată pe postul de consilier în Banca Naţională a României, fostul ministru de Interne, Carmen Dan, apropiată a lui Liviu Dragnea şi, deci, marginalizată în partid, a obţinut un post de conducere

26 mai 2021, 14:23
Fostul ministru de Interne, Carmen Dan, angajată la Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România

Carmen Dan lucrează acum la Centrul Național de Administrare a Registrelor Naționale Notariale, entitate cu personalitate juridică, înființată  și organizată sub autoritatea Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

Aceasta ar câștiga, potrivit unor surse, în jur de 10.000 de lei lunar și ar avea un program de lucru foarte relaxat.

Carmen Dan a rămas fără loc de muncă în anul 2019, când a pierdut funcția de ministru al Internelor. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul USR PLUS Vlad Gheorghe.

A încercat să obțină o poziție pe listele din Teleorman ale PSD pentru a candida la parlamentare, dar membrii partidului au refuzat să o susțină.

Ea este absolventă a Universității Ecologice, finalizând cursurile în anul 2000, la 10 ani după terminarea liceului.

Carmen Dan i-a rămas fidelă lui Liviu Dragnea şi o atacă pe Viorica Dăncilă: „Să nu uite că Liviu Dragnea a făcut-o premier”

Dăncilă susține, în cartea sa publicată în ianuarie, că fostul ministru de Interne ar fi cerut îndepărtarea bannerelor în care apărea fostul candidat la prezidențiale.

Carmen Dan i-a răspunse Vioricăi Dăncilă după dezvăluirile acide din carte.

„Nu a existat un asemenea episod. Nu știu de unde, în ce fel, dar doamna Dăncilă are o dorință exagerată de a întoarce adevărul în favoarea propriei perspective.

A fost o singură discuție, la o ședință a organizației Videle, la 3 – 4 luni de la alegerile prezidențiale, deci după terminarea campaniei electorale, când am spus că da, putem da jos afișele cu candidatul nostru la prezidențiale din interiorul organizației.

De aici până la a da jos bannerele, nici vorbă de așa ceva. Nici măcar nu eu am provocat discuția. Sediul plătit de Carmen Dan, cu utilități plătite de Carmen Dan, ne pregăteam pentru locale, era normal să dăm jos afișele”, spune Carmen Dan, pentru Libertatea.

Întrebată de ce crede că Viorica Dăncilă a ripostat cu acuzaţiile extrem de grave la doi ani după prezidențiale, Carmen Dan răspunde tranșant: „Mă întreb și eu. Dacă avea ceva de spus, trebuia să o facă atunci. Eu cred că nu-și dorește decât atenție. E greu când ai impresia că te pricepi la toate și că toate funcțiile pe care le-a obținut nemeritat te reprezintă. Să nu uite că Liviu Dragnea a făcut-o premier”.

Citeşte şi: Tensiuni în coaliţie. Senatorul PNL Alina Gorghiu cere demisia primarului Timişoarei, USR-istul Dominic Fritz