Ludovic Orban ordonă strângerea rândurilor în PNL. „E mobilizat să voteze împotriva moţiunii de cenzură şi a moţiunii iniţiate împotriva lui Cristian Ghinea”

Ludovic Orban a anunţat că Biroul Executiv al PNL a decis în unanimitate că deputaţii liberali vor vota împotriva moţiunii simple iniţiate de PSD împotriva lui Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor europene, precum şi a moţiunii de cenzură pe care social-democraţii o vor depune împotriva Guvernului Cîţu.

14 iun. 2021, 11:33
Ludovic Orban ordonă strângerea rândurilor în PNL. „E mobilizat să voteze împotriva moţiunii de cenzură şi a moţiunii iniţiate împotriva lui Cristian Ghinea”

Ludovic Orban a declarat că liderii PNL au abordat problema PNRR şi a demersurilor iniţiate de PSD atât împotriva ministrului Cristian Ghinea, cât şi a Guvernului.

„Am abordat problema PNRR. Aş vrea să repet foarte clar pentru a elimina orice greşeală de percepţie publică datorată campaniei de dezinformare dusă de PSD. PNRR nu numai că nu a fost respins. Este în analiză şi într-un proces continuu de adaptare şi de îmbunătăţire ca să corespundă exigenţelor.

Guvernul este implicat în ducerea acestor negocieri cu Comisia Europeană şi în mod clar va efectua toate acele corecţii, menţiuni, modiificări care sunt solicitate, astfel încât PNRR să fie aprobat la nivelul UE”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, ameninţări la adresa lui Orban: Dacă mă apuc eu să vorbesc îl va durea stomacul rău de tot

Ludovic Orban ordonă strângerea rândurilor în PNL

De asemenea, liderul PNL a precizat că parlamentarii liberali vor vota împotriva moţiunii simple iniţiate de PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea.

„Biroul Executiv PNL a decis în unanimitate să dea mandat deputaţilor PNL să voteze împotriva moţiunii iniţiate de PSD împotriva lui Cristian Ghinea.

Având în vedere că până la data de 30 de iunie ne vom confrunta cu o moţiune de cenzură depusă de PSD, de asemenea, în cadrul procedurilor parlamentare vom avea voturi importante. Am luat decizia de a solicita prezenţa 100% a tuturor senatorilor şi deputaţilor la toate procedurile parlamentare până pe 30 iunie.

Nu ştim când va fi depusă moţiunea de cenzură. PNL e mobilizat să voteze împotriva moţiunii de cenzură”, a mai precizat Ludovic Orban.

De asemenea, preşedimtele PNL a amintit că la negocierile purtate pentru formarea coaliţiei de guvernare a respectat mandatul pe care l-a avut din partea forurilor statutare, în pofida acuzaţiilor că ar fi trădat interesele liberalilor.

„Sunt un om care respectă democraţia, respect drepturile fiecărui membru al PNL. Toate deciziile care au fost luate în cei patru ani au fost late în forurile statutare”, a afirmat, luni, Orban, după şedinţa conducerii formaţiunii.

„La baza oricărei decizii pe care am luat-o în cei patru ani (…) am avut analize, sondaje, cercetări”, a mai declarat Orban.

În plus, Orban a catalogat drept „minciuni” acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi ameninţat colegii din partid cu plângeri penale dacă nu-l susţin.

Citeşte şi: Ludovic Orban răspunde avertismentului lui Rareș Bogdan: „Nu mă tem de absolut nimic, nu am secrete”