Urzica din Coreea, cel mai puternic antialergic natural. La ce mai poate fi utilizată

Urzica din Coreea, cel mai puternic antialergic natural. Planta asiatică este folosită ca plantă alimentară şi este utilizată şi ca plantă condimentară şi aromatică, pentru că toate organele vegetative aeriene ale acestei urzici degajă o aroma plăcută.

16 sept. 2021, 15:05
Urzica din Coreea, cel mai puternic antialergic natural. La ce mai poate fi utilizată
Urzica din Coreea, cel mai puternic antialergic natural

Urzica din Coreea, cel mai puternic antialergic natural. „În Coreea de Sud, ocupă locul doi sau trei, se cultivă pe suprafeţe imense. Acolo, nicio masă fără perilla, pentru că reprezintă un aliment de bază. Planta s-a adaptat foarte bine la noi şi nu necesită cerinţe dificile”, spune Costel Vânătoru, cercetător, pentru stiridebuzau.

Urzica din Coreea, cel mai puternic antialergic natural

Urzica din Coreea, care creşte în formă de tufă, poate fi consumată crudă sau procesată la temperaturi mari. „Nu avem corespondent în România, având o aromă distinctă. Sunt în România plante din această familie, vorbim de familia lamiacee, dar este total diferită faţă de plantele care se găsesc la noi”, afirmă buzoianul.

Citeşte şi: Flori de sânziene. Beneficii pentru sănătate şi frumuseţe. În ce afecţiuni sunt recomandate ceaiul, tinctura şi unguentul din flori de sânziene şi cum ţi le administrezi

Este recomandată pentru proprietăţile farmaceutice şi pentru rolul în fabricarea parfumurilor sau a lumânărilor. Uleiul extras din Perilla Frutescens poate fi folosit în alimentaţie, aromatizarea lumânărilor şi în industria aeronautică.

Poate fi consumată în preparate culinare, chiar şi pentru sărmăluţe. Degajă o aroma plăcută. Este cunoscută şi ca cea mai puternică planta antihistaminică, antialergică”, adaugă specialistul.

După procesul de aclimatizare, urzica din Coreea poate fi cultivată de oricine. „Este viu colorată, dovadă că are pigmenţi antocianici pe care lumea ştiinţifică îi apreciază ca având proprietăţi în tratarea cancerului”, o laudă Vânătoru.