PNL pune condiţii PSD-ului: nu-l vrea în Guvern pe Grindeanu, pentru că a dat celebra Ordonanţă 13

Una dintre condiţiile puse de liberali în negocierile preliminare cu PSD pentru formarea Guvernului este ca Sorin Grindeanu, vicepreşedinte al social-democraţilor, să nu facă parte din executiv, acesta fiind cel care, în 2017, a dat celebra Ordonanţă 13, sute de mii de români protestând atunci în mai multe oraşe ale ţării.

10 nov. 2021, 11:14
PNL pune condiţii PSD-ului: nu-l vrea în Guvern pe Grindeanu, pentru că a dat celebra Ordonanţă 13

Sursele liberale au mai explicat că, în discuţiile de marţi cu PSD, liberalii nu au transmis nimic legat de Grindeanu, dar Florin Cîţu a subliniat că dacă social-democraţii pun condiţii pentru numele viitorului premier, atunci şi PNL are o listă lungă de nume de pesedişti pe care nu-i vrea în guvern.

Social-democraţii au declarat public că nu-l vor accepta pe Florin Cîţu ca premier al viitorului guvern.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi seară că Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, pe care i-a descris drept „prim miniştri în guverne cu performanţă”, vor face parte din Executiv, fără a preciza însă pentru ce portofolii sunt propuşi.

„E o situaţie atât de explozivă şi social, şi economic, şi sanitar încât nu mai avem timp să inventăm oameni în actul de guvernare”, a explicat Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai ţinut să precizeze că Paul Stănescu nu va face parte din Guvern, secretarul general al partidului fiind chiar cel care a cerut să rămână în funcţia pe care o ocupă.

„Domnul Paul Stănescu nu va intra la guvernare. Am şi vorbit cu dânsul punctual. Cică: Marcele, încearcă, că mă tot văd pe la televizor, cineva rămâne la partid, secretarul general rămâne la partid”, a afirmat Matrcel Ciolacu, marţi seară, la România Tv.

Citeşte şi: Raluca Turcan în conflict cu Rareş Bogdan pe tema pensiilor speciale: „Au o componentă de contributivitate. I-am spus că nu pot fi desfiinţate, dar când ai o agendă politică, nu te concentrezi pe detalii”