Demisie importantă din Guvern, în momentul în care Boris Johnson se luptă pentru supravieţuirea politică. Cel mai popular consilier medical al său părăseşte postul

Boris Johnson a adus joi un omagiu muncii consilierului său favorit, Sir Jonathan Van Tam, care își părăsește postul de consilieri științifici ai guvernului.

13 ian. 2022, 13:59
Demisie importantă din Guvern, în momentul în care Boris Johnson se luptă pentru supravieţuirea politică. Cel mai popular consilier medical al său părăseşte postul

Demisia lui Jonathan Van Tam este încă o lovitură pentru premierul Boris Johnson, care luptă pentru supravieţuirea politică după ce a recunoscut că a participat 25 de minute la o petrecere băutură în grădina reşededinţei guvernamentale din Downing Street 10, în timpul primului lockdown.

Viceconsilierul pe teme medicale al guvernului britanic, care a devenit un nume cunoscut în aceşti doi ani de pandemie, va renunța la actualul său rol la sfârșitul lunii martie, după care se va întoarce la Universitatea din Nottingham pentru a se concentra pe munca academică.

Citeşte şi Boris Johnson a confundat petrecerea cu munca. Scuză uluitoare găsită de premierul britanic, pentru a justifica nerespectarea lockdown-ului

Anunțându-și demisia, oficialul în vârstă de 57 de ani a spus că a fost „cel mai mare privilegiu al carierei mele profesionale” să servesc publicul din Marea Britanie în timpul pandemiei. El a adus un omagiu profesorului Chris Whitty, consilierul medical șef al Angliei, și altor oameni de știință care lucrează „în culise” pentru a ține virusul la distanță, dar nu a menționat niciun nume de ministru.

Boris Johnson i-a mulțumit lui Jonathan Van Tam pentru sfaturile sale „neprețuite” din timpul pandemiei, scrie Daily Mail.

Extrem de popular Sir Jonathan, considerat a fi unul dintre consilierii preferați premierului, a devenit faimos în primele etape ale pandemiei pentru utilizarea metaforelor pentru a explica știința complexă.

Citeşte şi În plină criză Omicron, Anglia renunţă la testele pentru călătorii veniţi din străinătate. Boris Johnson: „Noua variantă e atât de răspândită, că testarea la sosire nu mai are impact în prevenirea infectărilor”