Suma uriaşă cu care este vândută pe internet o monedă de doi euro. Ai dat lovitura dacă ai aşa ceva acasă!

O monedă de doi euro din 2017 este vândută cu o sumă uriaşă pe internet. Aceasta ar fi destul de rară şi ar proveni din Germania.

26 ian. 2022, 21:29
Suma uriaşă cu care este vândută pe internet o monedă de doi euro. Ai dat lovitura dacă ai aşa ceva acasă!

Suma uriaşă cu care este vândută pe internet o monedă de doi euro. Pe lângă telefoane mobile, autoturism sau mobilă la mâna a doua, multe persoane îşi vând şi banii vechi. Cei care vânează astfel de oferte inedite sunt colecţionarii, care sunt dispuşi să plătească oricât.

Suma uriaşă cu care este vândută pe internet o monedă de doi euro

Un român a postat un anunţ inedit pe site-urile de vânzări din România. Acesta vinde două monede de 2 euro, una din 2002 şi cealaltă din 2017. Tânărul vrea pe ele 3.000 de lei.

Citeşte şi Se schimbă banii. Ministrul Finanţelor a anunţat când trece România la moneda euro

Acesta spune că monezile sunt foarte rare şi provin din Germania Pentru colecţionari acestea reprezintă o adevărată comoară.

”Funcționari germani și experți în numismatică au ales trei modele grafice diferite pentru monedele euro germane. Monedele de 1 EUR și 2 EUR prezintă vulturul, simbolul tradițional al suveranității germane, înconjurat de stelele drapelului european.

Motivul a fost conceput de Heinz și Sneschana Russewa-Hoyer. Pe muchia monedei de 2 EUR apar inscripția EINIGKEIT UND RECHT UND FREIHEIT (Unitate, dreptate și libertate) și stema reprezentând vulturul federal”, conform site-ului oficial ecb.europa.eu, care prezintă simbolistica vulturului gravat pe monede, scrie wowbiz.ro.  

Reamintim că, recent, românii au început să vândă pe internet şi noile bancnote cu chipul Ecaterinei Teodoroiu. Acestea au fost puse în circulaţie pe 1 decembrie 2021, iar acum se vând cu 50 de lei pe site-urile de vânzări.

Citeşte şi Ministerul Finanţelor: Economia României va creşte cu 4,6% şi 5,3% în următorii doi ani, iar numărul de angajaţi se va majora. Cum arată strategia fiscal-bugetară pentru 2022-2024