Femeia din Ucraina, a cărei poză face înconjurul lumii, şi-a spus povestea: „Mă voi ridica și pleca, voi face totul pentru Ucraina”

Olena Kurilo, o profesoară din Chuguev, supraviețuitoare a atacului din această dimineață, se consideră norocoasă că a scăpat cu viață, chiar dacă trauma îi va rămâne întipărită pe față, la propriu.
Alina Costache
24 feb. 2022, 23:10
Femeia din Ucraina, a cărei poză face înconjurul lumii, şi-a spus povestea:

Ucraina este atacată din toate părţile, iar civilii sunt prinşi în mijlocul unui conflict pe care nu l-au vrut.  Olena Kurilo, o profesoară din Chuguev, a ajuns pe prima pagină în întreaga lume după ce imaginile cu ea rănită au apărut pe reţelele de socializare. Este primul erou al unui război care se anunţă de uzură şi care, din păcate, va face şi alţi eroi în zilele următoare.

O femeie a cărei față plină de sânge a devenit o imagine emblematică a invaziei Ucrainei a promis că va „face totul pentru patria mea”, după ce a supraviețuit unui atac cu rachete rusești în această dimineață.

Olena Kurilo, vorbind cu fața bandajată în fața casei ei distruse din Chuguev, în regiunea Harkov, a spus că a fost „foarte norocoasă” și a recunoscut că „trebuie să am un înger păzitor”, altfel nu înţelege cum a supravbieţuit atacului.

Profesoara a spus că „nu s-a gândit niciodată că acest lucru se va întâmpla cu adevărat în timpul vieții mele”, deoarece, vocea i s-a sugrumat de lacrimi.

Ucraina, lovită de al doilea val de rachete. Sirenele de război sună iar în toată ţara VIDEO

”Nu am crezut niciodată că așa ceva s-ar putea întâmpla, nu m-am gândit niciodată că acest lucru se va întâmpla cu adevărat în această viață. Am scris poezii despre război, eu însumi sunt director, educator, am studiat istoria, dar nu m-am gândit niciodată că asta se va întâmpla pe pământul nostru”, a declarat profesoara Olena Kurilo, din Chuguev, pentru Daily Mail.

Alertă nucleară. Armata rusă a cucerit zona din jurul centralei de la Cernobîl, angajaţii au fost luaţi prizonieri de război
Drama prin care trec civilii din Ucraina pare desprinsă din filme. ”Casa este complet distrusă, nu există ferestre, nici măcar uși, au zburat, chiar și podeaua a fost smulsă complet. Sunt foarte norocoasă, cred că am un înger păzitor foarte puternic pentru ca eu să fi rămas în viață. Mă voi ridica și pleca, voi face totul pentru Ucraina, cât pot cu câtă energie am. Voi fi mereu doar de partea patriei mele”, a mai spus profesoara, cu lacrimi în ochi.

Olena a spus că „nu s-a gândit niciodată” că Rusia va lansa o invazie a Ucrainei, dar a promis că „se va ridica și va merge” în apărarea Ucrainei. „Eu însumi sunt regizor, educator, am studiat istoria, dar nu ne-am gândit niciodată că acest lucru se va întâmpla pe pământul nostru”, a spus ea, făcând aparent referire la afirmația bizară și inexactă a lui Putin conform căreia Ucraina a făcut parte istoric din Rusia. Ea a adăugat că casa ei din Chuguev a fost „complet distrusă” în lovitura cu rachetă. „Nu există ferestre, nu există uși, o ușă a zburat vreodată, chiar și podeaua a fost smulsă complet”, a spus ea.

Imaginile de astăzi au arătat adevărata față a războiului, cu civili acoperiți de sânge care au fost ajutați în siguranță de către serviciile de urgență în urma bombardamentelor și alții cu răni la cap, fețele și brațele fiind reparate de medici.

În orașul Chuguiv, din estul Ucrainei, un fiu a plâns peste cadavrul tatălui său, printre epavele unei lovituri cu rachete într-un cartier rezidențial. „I-am spus să plece”, a suspins bărbatul în repetate rânduri, lângă ruinele întortocheate ale unei mașini.

 

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'