Igor Surkis, patronul clubului Dinamo Kiev, a încălcat legea marțială! A fugit din Ucraina cu o sumă uriașă “la purtător”!

Igor Surkis și fratele său, parlamentarul Hryhoriy Surkis au încălcat legea marțială și au fugit din Ucraina cu o sumă colosală “la purtător”. Patronul clubului Dinamo Kiev a fugit de război în Ungaria.

22 mart. 2022, 09:58
Igor Surkis, patronul clubului Dinamo Kiev, a încălcat legea marțială! A fugit din Ucraina cu o sumă uriașă “la purtător”!

Frații Surkis au fugit din Ucraina încă din primele zile ale războiului. Potrivit publicației Ukrainska Pravda, șeful clublului Dinamo Kiev a trecut granița la Vylok, spre Ungaria, în data de  26 februarie, seara între orele 22:40 și 23:00, la două zile după declanșarea conflictului militar.

17.6 milioane de dolari „la purtător”

CITEȘTE ȘI: Ucrainenii au izbucnit la adresa lui Mircea Lucescu: „Să plece!”. Declaraţiile cu care românul i-a scos din minţi pe fanii lui Dinamo Kiev

După cum informează presa din Ucraina, Igor Surkis se afla la volanul unui Maybach S650, o mașină blindată estimată la 700.000 de dolari. Iar fratele său, Hryhoriy Surkis, conducea un Mercedes ML-500 de 100.000$. Atunci când a părăsit Ucraina, șeful de la Dinamo Kiev nu a declarat că ar avea bani la el, atunci când a trecut granița în Ungaria, Igor Surkis a declarat că deține “la purtător” suma uimitoare de 17,6 milioane de dolari.

Tot publicația Ukrainska Pravda a dezvăluit că la vamă a fost înregistrată și Anastasia Kotvitska, soția partenerului de afaceri al fostului ministru ucrainean de interne Arsen Avakov. Ea a declarat la intrarea în Ungaria deținea  28,8 milioane de dolari și 1,3 milioane de euro.

Mircea Lucescu, sumă colosală blocată în băncile din Ucraina!

CITEȘTE ȘI: Mircea Lucescu, prima reacţie despre cele 5 milioane USD blocate în băncile din Ucraina. Unde sunt, de fapt, banii

Presa din Ucraina anunță că Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, are 5 milioane de dolari blocate în conturile bancare. Potrivit site-ului Sport.ua, băncile din Ucraina i-au blocat reputatului antrenor român suma de 5 milioane de dolari. În Ucraina, guvernul a impus ca nicio persoană să nu poată retrage mai mult de 500.000 de dolari din conturile bancare pe parcursul unui an.

Igor Surkis, patronul clubului Dinamo Kiev, urma să-l ajute pe Lucescu să-și retragă banii câștigați în Ucraina, însă războiul izbucnit luna trecută a oprit planurile celor doi.