Cum să cureţi butoanele de la aragaz fără bătăi de cap. Durează doar câteva minute şi nu-ţi trebuie soluţii chimice

Orice aragaz pe care se gătesc constant alimente este expus diverşilor factori agresivi. Dacă nu aveți grijă de el în mod corespunzător, atunci destul de curând va ajunge într-o stare deteriorată.

27 apr. 2022, 18:56
Cum să cureţi butoanele de la aragaz fără bătăi de cap. Durează doar câteva minute şi nu-ţi trebuie soluţii chimice

Pentru a nu aduce un aragaz în punctul în care va fi acoperit de pete de grăsime, trebuie să îl spălați în mod regulat și să știți să faceți corect acest proces, pentru a nu-i deteriora stratul protector.

Pentru a curăța rapid aragazul de depuneri de carbon sau grăsimi, puteți folosi un aparat de curățat cu abur. Practic, în 5-7 minute va aburi toată murdăria și trebuie doar să le îndepărtați cu o cârpă umedă.

Citeşte şi Ingredientul-minune care dă savoare mâncării chinezești. Iată care e secretul din spatele gustului delicios al preparatelor asiatice!

Pentru curățarea butoanelor de la aragaz este nevoie doar de betișoare igienice din bumbac, o periuta de dinti şi câteva picături de amoniac-anason. Mai întâi se înmoaie bețișoarele igienice de bumbac în soluția de amoniac-anason, după care se aplică pe locurile dificil de curăţat dintre butoane și aragaz.

Se lasă să acționeze între 5 și 7 minute, după care grăsimea se va spăla foarte ușor.

Citeşte şi De ce e interzis să-i dai câinelui tău să mănânce ciocolată. E produsul cel mai nociv, iată ce riscă să pățească

Modalități de curățare a aragazului electric:

Foloseşte ulei de măsline – produsul se aplică timp de o jumătate de oră pe suprafața aragazului. Apoi se îndepărtează cu un burete, împreuna cu resturile de mâncare arse. Apoi, aragazul se spală cu apă și se șterge.

Curățarea cu oțet – oţetul se luptă perfect cu grăsimea deja veche și petele încăpățânate. Soluţia se aplică într-o cantitate mică în locuri murdare, se lasă la macerat timp de 15 minute și aragazul apoi se spală cu apă.