Cum se face pomana porcului pe net. Vezi de unde poţi să faci rost de bucatele de Crăciun

Cei care vor să petreacă de Crăciun fără emoţii, fie din cauza sarmalelor care ar putea fi prea sărate sau a cozonacului care nu prea a crescut sau că este prea dulce, o pot face apelând la o firmă de catering. La fel şi cu pomana porcului.

12 dec. 2011, 09:53
Cum se face pomana porcului pe net. Vezi de unde poţi să faci rost de bucatele de Crăciun

Firmele de catering oferă tot ce trebuie pentru ca de pe masa de Crăciun să nu lipsească nimic, gospodinelor nerămânându-le nimic altceva de făcut decât să pregătească vesela şi banii. Cererea pe segmentul catering de Crăciun este mai mică de la an la an.

„Sperăm ca cererea să se menţină cel puţin ca la nivelul anului 2010. În anul 2010 am vândut în jur de câteva zeci de meniuri complete de Crăciun”, a spus Daniel Iosif, directorul cityfood.ro.

Oala cu sarmale, cadou

În speranţa că numărul clienţilor nu va scădea simţitor faţă de anul trecut administratorii firmelor de catering au lăsat preţurile la fel şi au hotărât să acorde unele cadouri celor care fac comenzi. „Pentru fiecare meniu comandat de Crăciun clienţii primesc o oală pentru sarmale din lut, cadou”, a spus Daniel Iosif.

Alţii îmbie clienţii cu reduceri mici dar pentru comenzi mai multe. „Pentru 10 meniuri de Crăciun comandate se face o reducere de 5% din preţ”, a spus Radu Popescu, reprezentant tiefoame.ro. Anul acesta meniul pentru masa de Crăciun pentru şase persoane costă în jur de 450 de lei. Pentru aceşti bani familia se va desfăta cu 3,5 kilograme de sarmale cu ciolan afumat, 1 kilogram de caltaboş, 1 kilogram de tobă, 1 kilogram de cârnaţi de casă, precum şi cu 400 de grame de jumări şi 400 de grame de pastă de jumări.

Prăjiturile se taxează separat

Cei care vor să facă pomana porcului dar nu au cui o pot face tot cu ajutorul unei firme de catering. Acest meniu conţine un mixt de organe de porc, dar şi carne (100 de grame) şi este servit alături de 150 de grame de mămăligă şi mujdei şi costă 10 lei.

În meniurile de Crăciun prăjiturile sunt taxate separat. Cozonacul costă 12 lei, 600 de grame, iar un tort de casă cu nucă de 1,2 kilograme, pe sit-urile specializate costă 42 de lei. De asemenea, cei care vor să comande doar anumite preparate au această posibilitate. Sarmalele costă în jur de 30 de lei, piftia costă 20 de lei, salata de boeuf costă 20 de lei, ouă umplute 17 lei, salată de vinete 15 lei. Preţurile fiind valabile pentru 500 de grame de preparate.