Fiica cea mare a lui Vladimir Putin, afirmaţii halucinante despre SUA şi războiul din Ucraina. „Nimeni din Vest nu are nevoie ca țara noastră să fie prosperă”

Mesajele publicate de Maria Voronţova, fiica cea mare a președintelui rus Vladimir Putin, în care comentează despre războiul din Ucraina, au fost obţinute de jurnaliştii de investigaţie ruşi.

19 mai 2022, 15:41
Fiica cea mare a lui Vladimir Putin, afirmaţii halucinante despre SUA şi războiul din Ucraina. „Nimeni din Vest nu are nevoie ca țara noastră să fie prosperă”

Fiica cea mare a lui Vladimir Putin este activă pe un grup de discuţii de pe aplicaţia Telegram dedicat absolvenților Facultății de Medicină a Universității de Stat din Moscova. Maria Vorontsova foloseşte pseudonimul „Maria V.”, conform Medusa.

Potrivit unui jurnalist independent de investigaţie, contul de Telegram creat sub numele de „Maria V.” este al fiicei lui Putin, Maria Voronţova. Ea s-a prezentat drept o absolventă a promoţiei din 2011 în momentul în care s-a alăturat grupului de discuţii toamna trecută. Jurnaliştii publicaţiei Medusa susţin că au coroborat aceste date cu informaţiile pe care le au despre educaţia Mariei Voronţova, fiica cea mare a lui Vladimir Putin.

Din mesajele obţinute de presa rusă reiese că Voronţova reia teme ale propagandei de la Kremlin. Fiica lui Putin critică în termeni duri atitudinea statelor occidentale la adresa Rusiei, făcând referire la comploturi puse la cale de Statele Unite și Uniunea Europeană.

„Câtă naivitate. Astea sunt vorbe de copii. Să dai vina pentru toate și să pui responsabilitatea pe o singură persoană este ca și cum ți-ai pune încrederea într-o singură persoană, ca în cazul țarilor. Dacă vrei să te distingi de admiratorii țarismului…nu așa se face”, i-a răspuns ea unui utilizator care l-a criticat pe Vladimir Putin.

„Nimeni din Vest nu are nevoie ca țara noastră să fie prosperă. Mereu au făcut tot ce le-a stat în putință să se asigure că acest lucru nu se va întâmpla. Și vor continua să facă asta. Dacă, la cum s-a întâmplat în anii ’90, Rusia devine subit și cu totul un apendice de materii prime pentru Statele Unite și UE, voi fi interesată să văd pe cine dai vina pentru faptul că nu trăim într-o economie prosperă. Nu te mai juca, sincer”, spune ea într-un alt mesaj.

„În 2008 au început primele sancțiuni și ei au amenințat că mozzarella o să dispară din magazine. Toată lumea s-a speriat, vai, cum se poate așa ceva! Cum vom supraviețui acum? Fără mozzarella italiană? Iar acum? Mai respirăm? Așa s-ar părea. Acum avem chiar propria noastră mozzarella. Și a fost vreunul din lucrurile acestea posibile în anii ’90? Nu”, mai spune ea.

Citeşte şi: Lovitură grea pentru Putin! Rusia a pierdut cel mai bun lunetist pe frontul din Ucraina

Fiica cea mare a lui Vladimir Putin crede că Rusia e de fapt victima războiului din Ucraina

Într-una dintre discuţii, Maria Voronţova a avut o ceartă aprinsă cu unul dintre utilizatorii grupului. „Nu suntem germanii din anii ’30. Dacă ar fi să facem o comparație, mai degrabă suntem ca cei pe care i-a atacat”

Într-un alt schimb de replici, fiica lui Vladimir Putin l-a criticat pe un membru al grupului deoarece  folosit cuvântul „anexare” pentru a descrie ocuparea Crimeii în 2014, insistând că un asemenea limbaj ignoră „voința poporului”, conform Hotnews.

De asemenea, Voronţova susţine că NATO ar fi creat o bază militară pe peninsulă dacă ar fi ajuns vreodată la ea și repetă liniile de propagandă ale Kremlinului privind existența unor presupuse laboratoare biologice americane pe teritoriul ucrainean.

Jurnaliștii de la Medusa afirmă că nu pot demonstra cu certitudine că „Maria V.” este fiica lui Vladimir Putin dar că informația a fost confirmată de două surse și că toate probele circumstanțiale indică acest lucru.

Citeşte şi: Lui Putin pare să-i iasă şantajul. Jumătate dintre clienţii străini ai Gazprom şi-au deschis conturi în ruble pentru a plăti gazele din Rusia