Victor Rebengiuc, primele declaraţii după ce şi-a anunţat retragerea: „Asta nu înseamnă că gata, nu mă voi mai urca pe scenă”

Victor Rebengiuc, primele declaraţii după ce şi-a anunţat retragerea. Actorul a revenit cu precizări după ce, ieri, a anunțat că rolul din piesa ”Tatăl”, care va avea premiera la Teatrul Bulandra din București, va fi ultimul din cariera sa de actor.

10 iun. 2022, 09:20
Victor Rebengiuc, primele declaraţii după ce şi-a anunţat retragerea: „Asta nu înseamnă că gata, nu mă voi mai urca pe scenă”
Victor Rebengiuc, primele declaraţii după ce şi-a anunţat retragerea

Victor Rebengiuc, primele declaraţii după ce şi-a anunţat retragerea.  „Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a transmis Victor Rebengiuc ieri.

Citeşte şi: Victor Rebengiuc: „Aștept ultima cortină. Mi-ar fi plăcut să fie fără durere”

Victor Rebengiuc, primele declaraţii după ce şi-a anunţat retragerea

Ulterior, actorul a precizat, într-o postare pe pagina personală de Facebook: ”Am spus ultimul rol. Asta nu înseamnă că gata, nu mă voi mai urca pe scenă de acum încolo. Nu. Eu am spus că nu voi mai accepta un rol nou.

Voi juca în continuare în spectacolele ”Regele moare” şi ”Tatăl” cât voi mai fi în stare să joc sau până când direcţiunile teatrelor Naţional şi Bulandra vor crede de cuviinţă.

Piesa „Tatăl”, de Florian Zeller, în regia lui Cristi Juncu și scenografia Carmencitei Brojboiu, are avanpremiera în acest week-end la Teatrul Bulandra, sambătă şi duminică, de la ora 19:00. Textul, laureat în 2014 al Premiului „Moliere” pentru cea mai bună piesă și nominalizat în 2016 la premiile „Tony și Laurence Olivier”, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, Raluca Aprodu adaptându-l pentru scenă. Alături de Victor Rebengiuc – în rolul unui tată bătrân care își caută reperele fixe, rătăcit printre percepții fluide – din distribuție fac parte Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan și Constantin Dogioiu.

În prezent, Victor Rebengiuc joacă la TNB în ”Regele moare” și în ”Umbre” – în ambele, alături de soția lui, Mariana Mihuț.