REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022 Constanţa, după contestanţii

Peste 6.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au susţinut anul acesta examenul de evaluare naţională. Aceştia au aflat joi, 23 iunie, primele rezultate de la Evaluarea Naţională 2022. Cei care au depus contestaţii, află astăzi dacă le este modificată nota.

30 iun. 2022, 10:06
REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022 Constanţa, după contestanţii

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2022 Constanţa. „În urma evaluării contestațiilor ponderea elevilor cu medii peste 5 a crescut cu 0,1% față de evaluarea inițială. Sunt cu aproape 28.000 de elevi cu medii peste 5 mai mult decât anul trecut”, a anunţat ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

„Avem încă 16 medii de 10, ajungându-se la 237 de medii de 10. Peste 74% dintre contestații s-au finalizat cu schimbări ale notelor de mai puțin de 50 de sutimi. Pentru diferențe între 0,5 puncte și un punct am aviut 15% dintre contestații. Am avut 17 situații în care notele au fost schimbate cu mai multe de două punte – 16 la limba română și 1 la matematică”, a mai spus Sorin Cîmpenu.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2022, DUPĂ CONTESTAŢII 

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2022 Constanţa aici

Examenul de Evaluare Națională a debutat marţi, 14 iunie, cu proba de română, elevii având la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor.

Citeşte şi Evaluare Naţională 2022. Doi directori din Olt şi-au dat demisia după ce elevii au primit subiecte greşite la proba de limba română

Joi, 16 iunie, absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut cea de-a doua probă a examentului, cea de matematică. Si de data aceasta elevii au avut la dispoziţie tot 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor.

Primele rezultate au fost afişate pe 23 iunie. Comunicarea rezultatelor obținute s-a făcut anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

În funcţie de rezultatele obţinute, absolvenţii claselor a VIII-a vor putea să se înscrie la liceu. Media de admitere la liceu se calculează adunând media generală la Evaluarea Naţională (care are o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

Calculul mediei de admitere la liceu se face astfel:  MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN,  unde: MA = media de admitere ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a.

Citeşte şi Tentative de fraudă la Evaluare Naţională 2022. Inspectoratul Școlar Suceava face anchetă pentru scurgerea subiectelor