Avocatul Ion Cazacu: „Lui Adrian Năstase i s-au întins CAPCANE în închisoare”. Vezi care sunt acelea

Ion Cazacu, avocat al lui Adrian Năstase, a declarat marţi, la România TV, că în penitenciar i s-a oferit clientului său posibilitatea de a primi acces la internet şi telefonie, contrar regulilor din închisoare, însă acesta a refuzat, fiind vorba de "capacane" prin care s-a încercat blocarea eliberării condiţionate a acestuia. 
Filip Stan
12 feb. 2013, 17:47
Avocatul Ion Cazacu:

Ion Cazacu a ţinut să clarifice acuzaţiile care i se aduc lui Adrian Năstase privind postările pe blogul personal, spunând că, în închisoare, fostul premier nu are conexiune la net şi, dacă ar fi avut, era „un motiv de sancţiune”. 

„Domnul Adrian Năstase mi-a mărturisit că au fost câteva tentative de a-l prinde în capcană, însă a refuzat. Cineva a încercat să-i ofere acces la net, la telefonie, dar a refuzat„, a declarat Ion Cazacu, adăugând că ofertele au fost făcute de către unii deţinuţi astfel încât fostul premier să fie sancţionat, iar eliberarea sa condiţionată să fie periclitată.

Năstase a refuzat însă ofertele, astfel încât toate textele publicate din închisoare au fost scrise de mână. „Niciun moment nu a avut această tentaţie pentru că ştia că trebuie să ajungă la acest liman şi că trebuie să fie foarte corect”, a afirmat avocatul.

În ceea ce priveşte procedura de recurs la decizia eliberării condiţionate date marţi de Judecătoria sectorului 4, Cazacu a reclamat faptul că o lacună legislativă permite procurorului să întârzie motivarea recursului şi, implicit, judecarea recursului la Tribunalul Municipiului Bucureşti.

Avocatul a estimat totuşi că recursul ar putea fi pronunţat într-o săptămână sau două. „În cazul nefericit al admiterii recursului şi respingerii cererii de eliberare condiţionată, se va fixa un nou termen la care cererea va fi din nou analizată”, a conchis Ion Cazacu.

Judecătoria Sectorului 4 a admis, marţi, cererea lui Adrian Năstase de eliberare condiţionată. Decizia nu este însă definitivă. Procurorii DNA au declarat recurs, acesta urmând să fie judecat de Tribunalul Bucureşti. Dacă magistraţii TB vor menţine decizia Judecătoriei, atunci Adrian Năstase va fi pus în libertate.

Până la judecarea recursului, fostul premier rămâne în detenţie. Dacă Tribunalul va menţine decizia Judecătoriei Sectorului 4, Năstase va fi pus în libertate.

La judecarea cererii de eliberare înainte de termen, procurorul de şedinţă a solicitat instanţei Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti respingerea acesteia, învocând faptul că deţinutul nu a dovedit o atitudine de îndreptare, întrucât a continuat să facă afirmaţii la adresa judecătorilor care l-au condamnat la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii” referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

Avocaţii lui Năstase au respins susţinerile procurorului de şedinţă.

Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă în care ar putea fi eliberat fostul premier.

Avocatul Ion Cazacu a precizat că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activităţile desfăşurate de Adrian Năstase în penitenciar, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi. „Pentru două zile de muncă, un deţinut câştigă o reducere de pedeapsă de trei zile. Ca urmare, pentru 30 de zile lucrate, un deţinut obţine o reducere de pedeapsă de 45 de zile”, a precizat purtătorulul de cuvânt al ANP, Georgiana Gherman.

Lucrarea ştiinţifică a lui Adrian Năstase s-a materializat printr-o carte, intitulată „România la UE în contextul reglementărilor interne şi europene”, care a fost ulterior publicată de o editură acreditată pe lângă Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior.

Au fost luate în considerare în stabilirea perioadei de executare a pedepsei şi zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanţei.

Adrian Năstase este încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii” referitor la sponsorizarea campaniei sale electorale din 2004.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Ce să pui la baza pepenilor ca să iasă mari și gustoși. Cel mai eficient îngrășământ natural care promite o recoltă bogată.
Capital.ro
Este interzis în toată România! Legea peste care nu poți trece. Poliția te prinde imediat
Playtech.ro
SCANDALOS! Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
BNR face anunțul zilei pentru toți românii cu credite în lei!
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Obținerea permisului de conducere. Noi întrebări la proba teoretică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Playsport.ro
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
kanald.ro
De la 1 iulie crește salariul minim cu 400 de lei: Cu câți bani vor rămâne în mână românii după impozitare
Capital.ro
Devine obligatoriu în toată România de la 1 iulie. S-a dat ordin în toate statele din UE
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'