Jurnalista devenită celebră după ce a transmis mesaje împotriva lui Putin la televiziunea de stat din Rusia a protestat din nou în fața Kremlinului: „Putin este un ucigaș, iar soldații lui sunt fasciști”

Marina Ovsiannikova, jurnalistă din Rusia cunoscută la nivel mondial după ce a transmis un mesaj împotriva lui Vladimir Putin la televizor, la începutul războiului din Ucraina, a protestat din nou față de politica liderului rus chiar în fața Kremlinului.
Alina Costache
16 iul. 2022, 21:20
Jurnalista devenită celebră după ce a transmis mesaje împotriva lui Putin la televiziunea de stat din Rusia a protestat din nou în fața Kremlinului:

Marina Ovsiannikova l-a numit pe Putin „ucigaș”, spunând că din cauza lui au murit sure de copii în războiul din țara vecină.

„Putin este un ucigaș. Soldații lui sunt fasciști. 352 de copii au murit. Câți copii mai trebuie să moară pentru ca tu să te oprești?”, este mesajul afișat pe o coală de hârtie în centrul Moscovei de jurnalista Ovsiannikova.

În fața jurnalistei se aflau trei păpuși însângerate, un simbol al copiilor uciși de armata rusă în timpul războiului din Ucraina.

Reamintim că pe 14 martie 2022, la doar câteva săptămâni de la izbucnirea războiului, Marina Ovsiannikova, angajată la vremea aceea a telviziunii Pervîi Kanal, a scandat, în timpul transmisiunii în direct „Fără război! Opriți războiul! Nu credeţi propaganda! Aici primiţi doar minciuni”. Televiziunea a oprit imediat transmisiunea și a schimbat știrea.

„Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina este o crimă, iar Rusia este țara agresoare, iar responsabilitatea acestei agresiuni ține de conștiința unei singure persoane. Acest bărbat este Vladimir Putin”, a spus Ovsyannikova într-un videoclip, înainte de a întrerupe transmisiunea în direct.

Marina, în vârstă de 43 de ani, lucra ca editor la televiziunea respectivă. În urma incidentului, jurnalista, mamă a doi copii, a fost audiată, iar apoi amendată cu 30.000 de ruble (aproximativ 250 de euro) și lăsată în libertate.

Citește și O jurnalistă a întrerupt transmisiunea live a unei televiziuni din Rusia. Tânăra a scandat „Fără război! Opriți războiul!”

După ce a fost audiată, la vremea aceea, jurnalista a transmis că „viaţa mea s-a schimbat mult, asta cu siguranţă. Îmi pare bine că am spus ceea ce gândesc. Mult mai important e că a apărut o nouă tendinţă: alţi jurnalişti îmi urmează exemplul”.

„Sunt nişte zile foarte grele în viaţa mea, am petrecut aproape două zile fără să dorm, interogatoriul a durat 14 ore. Nu am avut dreptul să vorbesc cu rudele mele, nu am avut acces la asistenţă juridică şi de aceea am fost într-o poziţie foarte dificilă. Astăzi trebuie să mă odihnesc!”, spunea ea.

Citește și Jurnalista rusă care a îndrăznit să protesteze împotriva războiului, în direct la tv, şi-a primit pedeapsa. Interogatoriul a durat 14 ore

După incidentul de la postul de stat rus Pervîi Kanal, în urma căruia a fost dată afară, Marina Ovsiannikova a fost angajată la ziarul german Die Welt.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'