Cum a reuşit Camilla să-şi spele imaginea de amantă şi să ajungă Regină Consoartă. Prinţesa Diana o numea „Rottweiler”

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viaţă, joi după-amiază, la reşedinţa sa din Scoţia. După moartea acesteia, noul Rege al Marii Britanii va fi Charles, iar Camilla, soţia sa, va fi Regina Consoartă.

09 sept. 2022, 16:43

Cum a reuşit Camilla să-şi spele imaginea de amantă şi să ajungă Regină Consoartă. Cea de-a doua soţie a lui Charles a fost ajutată chiar de consilierii regali să-şi reabiliteze imaginea în ochii publicului iar oamenii să ajungă să o placă.

Cum a reuşit Camilla să-şi spele imaginea de amantă şi să ajungă Regină Consoartă. Simţul umorului a ajuntat-o

Citeşte şi Primul mesaj al lui Charles în calitate de rege. Suveranul ar putea abdica în următoarele zile în favoarea Prinţului William. Ce presupune protocolul prin care este înscăunat un nou monarh

Charles s-a căsătorit cu Diana în 1981 şi au avut doi copii, pe William şi Harry. Câţiva ani mai târziu, acesta s-a reîndrăgostit de Camilla, fosta sa iubită.

Prinţesa Diana a acuzat-o întotdeauna pe Camilla că i-a distrus căsnicia cu Charles, ba chiar a numit-o „Rottweiler”.

„Noi eram trei în această căsnicie – așa că era puțin aglomerat”, mărturisea Diana într-un interviu.

Când Diana a murit în accidentul de maşină, Camilla a fost descrisă de mass-media drept cea mai urâtă femeie din Marea Britanie, cineva care nu s-ar putea căsători niciodată cu Charles, cu atât mai puțin să devină regină, relatează Reuters.

După moartea Dianei, Charles a recunoscut într-un interviu că a reluat relația cu Camilla la mai puțin de șase ani după ce s-a căsătorit cu Diana, dar a spus că a făcut asta doar după ce căsnicia lor s-a rupt iremediabil.

Potrivit apropiaţilor lui Charles, Camilla i-a oferit acestuia o evadare din îndatoririle sale regale stricte și din rădăcinile palatului, așa cum nimeni altcineva nu o mai făcuse.

„Fără îndoială că s-au iubit: în Camilla Parker Bowles, prințul a găsit căldura, înțelegerea și statornicia după care a tânjit mereu și pe care nu le-a putut găsi niciodată cu nicio altă persoană.

Relația lor… urma să fie descrisă mai târziu doar ca o afacere neplăcută. Pentru prinț, totuși, a fost o sursă vitală de forță pentru un om care fusese întristat dincolo de cuvinte de un eșec pentru care se învinovățea invariabil”, a scris Dimbleby în biografia sa autorizată.

Imaginea Camillei Parker a fost spălată chiar de consilierii regali. După moartea prinţesei Diana, aceştia au fost însărcinați să reconstruiască imaginea pătată a familiei regale şi au început să o integreze pe Camilla în public.

Prima apariție publică a cuplului a avut loc la aniversarea surorii Camillei, la hotelul Ritz din Londra, în 1999. În anul 2005 cei doi s-au căsătorit.

Oamenii spun că simțul umorului a ajutat-o să-i cucerească pe cei care au întâlnit-o.

„Par să fie un cuplu foarte fericit unul în compania celuilalt. În acea perioadă cât am fost la palat, au existat tot felul de speculații despre relația lor, despre ce urma să se întâmple – totul s-a rezolvat, totul s-a terminat și cred că (sunt) de fapt un cuplu foarte fericit în pielea lor”, a declarat Simon Lewis, secretarul de comunicare al reginei din 1998 până în 2001, pentru Reuters.

Charles și Camilla s-au căsătorit în 2005 într-o ceremonie privată care a avut loc la Windsor, cu mult mai puțin fast decât a avut nunta prințului cu Diana. După mariaj, Camilla a devenit cunoscută drept ducesa de Cornwall. Titlul „prințesa de Wales”, care a fost anterior al prințesei Diana, nu a fost folosit, deși tehnic putea fi folosit și de către Camilla.

„A fost loială, discretă, se descurcă de minune cu organizațiile ei de caritate și îl sprijină pe prinț. A preluat această repsonsabilitate la o vârstă relativ târzie și a fost extraordinară.

Ea va aduce căldură din rolul de regină-consoartă. Este distractivă și prietenoasă și are o sclipire în ochi. Îi face pe oameni să se simtă bine că au cunoscut-o”, spune autoarea regală Penny Junor.

„Pentru Camilla, tranziția de la a fi a treia persoană dintr-un mariaj la regină este acum completă”, conchide și corespondentul regal Peter Hunt.

Citeşte şi Ce avere avea Regina Elisabeta a II-a și cine o moștenește. Cât de bogată a fost și de unde au venit banii