Atac sângeros într-un centru comercial din Milano. O persoană a murit înjunghiată, alte cinci au fost rănite. Un fotbalist de la Arsenal, printre victime

O persoană a murit, iar cel puțin alte cinci au fost rănite, după ce un bărbat i-a înjunghiat într-un centru comercial de lângă Milano, în nordul Italiei.

27 oct. 2022, 23:33
Atac sângeros într-un centru comercial din Milano. O persoană a murit înjunghiată, alte cinci au fost rănite. Un fotbalist de la Arsenal, printre victime

Centrul a fost evacuat la scurt timp după incident. Printre victimele rănite se află și un fotbalist al echipei Arsenal Londra, Pablo Mari, împrumutat la formația Monza din Serie A. Potrivit unui oficial de la Monza, rănile suferite de fotbalistul Pablo Marì nu îi pun viața în pericol.

„Tocmai am aflat. Știu că Edu [directorul tehnic Arsenal] a luat legătura cu rudele lui. Este în spital, dar pare să fie bine. Sperăm să îl vedem în curând înapoi”, a declarat antrenorul lui Arsenal, Mikel Arteta.

Într-un tweet, CEO-ul Monza, Adriano Galliani, a spus: „Dragă Pablo, suntem cu toții aici aproape de tine și de familia ta, te iubim, continuă să lupți așa cum știi să faci, ești un războinic și te vei face bine în curând”.

Atacatorul, un italian în vârstă de 46 de ani, a fost deja reținut de carabinieri. Potrivit unor informații preliminare, bărbatul ar avea probleme psihice. Nu e cunoscut în acest moment motivul atacului.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 18:30 într-un supermarket Carrefour de la periferia orașului Milano.

Bărbatul violent a luat cuțitul de pe raft și a început să înjunghie oameni la întâmplare în supermarket, conform La Repubblica.

Persoana care a murit e un casier. Și-a pierdut viața din caza rănilor, pe drum spre spital. Printre victime se mai numără un alt casier, pe lângă fotbalist.

Citește și Olanda nu permite accesul României în Schengen, dar dă derogări de la sancţiunile Uniunii Europene navelor ruseşti pentru a intra în porturile olandeze

Citește și Putin a reuşit primul pas spre o diminuare a ajutorului oferit de SUA Ucrainei