PROGNOZA METEO. Elena Mateescu anunţă primele ninsori adevărate în România. „Este posibil strat consistent de zăpadă la munte”

Vremea va fi neobișnuit de caldă și în luna Noiembrie, este anunțul oficial făcut de Elena Mateescu. Cu toate astea, directorul ANM susține că nu exclude o iarna geroasă cu temperaturi de pana la -15 grade.
Filip Stan
01 nov. 2022, 14:17
PROGNOZA METEO. Elena Mateescu anunţă primele ninsori adevărate în România.

Elena Mateescu anunţă o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi care sunt mai aproape de o zi de vară decât de ultima lună de toamnă . „Saptamana 31 octombrie- 7 noiembrie, asa cum arată datele, este o saptamîna mai caldă cu deficit de precipitaţii. Ramâne de interes şi în cea de-a doua jumătate a lunii noiembrie. De-abia de la mijlocul lunii noiembrie, asa cum arata informaţiile la acest moment, valorile de temperatură se apropie de cele normale pentru perioada respectivă în cea mai mare parte a ţării. Spre sfârşitul lunii noiembrie, vom avea primul semnal, nu excludem să aduca si intervale în care stratul de zăpadă sa fie unul consistent în mod deosebit in zona montana”, a declarat Elena Mateescu în exclusivitate la România TV.

Prognoza meteo. Vreme anormală pentru luna noiembrie, s-au schimbat anotimpurile. Când ninge în România

Elena Mateescu: „Iarna 2022-2023 ar părea că este normală, cu tendință medie spre blândă”

”Prognoza elaborată de marile centre internaționale, în ceea ce privește iarna în Europa, inclusiv pentru partea de Sud, Sud-Est, areal în care se află și România, arată că iarna 2022-2023 ar părea că este normală, cu tendință medie spre blândă.

Acest lucru nu exclude să avem în România perioade în care să avem caracteristicile unei ierni normale, adică să avem straturi de zăpadă și valori de temperatură care să coboare sub minus 10 sau minus 15 grade, nu doar în zonele cele mai reci ale țării”, a explicat Elena Mateescu.

„Oricum, tendința iernilor mai blânde este deja o confirmare. Cel puțin, ultimele trei ierni, la nivelul României, au fost în top cinci cele mai călduroase ierni, dar am avut și episoade, cel puțin în zona montană, cu strat de zăpadă și fenomenul de viscol, la Vârful Omu”, a mai spus Elena Mateescu (ANM).

Prognoza meteo pentru 31 octombrie – 13 noiembrie. Temperaturi de până la 26 de grade la început, apoi vremea se răceşte

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în luna noiembrie
Meteorologii au anunțat că în luna noiembrie, în România, vremea nu va avea evoluții spectaculoase. În prima parte a lunii, temperaturile vor fi mai mari decât cele normale, iar ulterior vor ajunge la mediile obișnuite. Nici precipitațiile nu vor fi în cantități foarte mari.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 31 octombrie – 07 noiembrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo. Vreme anormală pentru luna noiembrie, s-au schimbat anotimpurile. Când ninge în România

În săptămâna 07 noiembrie – 14 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

În săptămâna 14 noiembrie – 21 noiembrie temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cele normal.

În săptămâna 21 noiembrie– 28 noiembrie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la munte, în centru, sud și est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale, precizează meteorologii.

Vreme de vară în Europa în luna octombrie

În Europa vremea a fost uimitor de caldă la final de octombrie: +33 de grade în Franța, 20 de grade minima nocturnă în Austria
Ultimele zile de octombrie au adus în Europa temperaturi excepționale care apar foarte rar atât de târziu în an. În Franța au fost 33 de grade, în Spania au fost 35 C și în mai multe locuri din Europa au fost peste 25 de grade, deși normalul era mai puțin de 15 grade. În România au fost +28,6 C la Calafat în ultima zi de octombrie, zi în care cel mai cald a fost în Croația.

În ultimele zile din octombrie au ajuns în Europa mase de aer cald din Africa de Nord și au fost maxime chiar și cu 15-20 de grade C peste normal. Într-un an cu totul ieșit din comun, în care multă lume se teme că la iarnă facturile de căldură vor fi extrem de mari, este foarte bine că toamna nu a adus prea multe zile reci.

Mica vară de noiembrie – În aceste zile vor fi și 27 de grade în țară
În țări precum Franța, Austria și Elveția s-a înregistrat cea mai caldă lună octombrie de când se fac măsurători meteo. În Franța au fost zile întregi în care temperaturile au fost cu mai mult de 8 grade peste normal, culminând cu maxime de 33,3 de grade la Lomne (regiunea (Hautes-Pyrénées), pe 28 octombrie.

Au fost 35 de grade în Spania în locuri precum Jerez de la Frontera, dar și peste 25 de grade în Belgia și aproape 27 de grade la Aue, în Germania, temperatură extrem de ridicată pentru ultimele zile de octombrie. Pe data de 18 fuseseră +35,8 C în Spania.Un record nocturn uimitor a fost la o stație meteo montană din Austria: minima a fost de +20,4 C la Kolomansberg, 1.113 m alt.

Pentru prima oară au fost mai mult de 25 de grade atât de târziu în an în Slovenia și Elveția. bPe 31 octombrie au fost +29,8 C la Knin, în Croația, +29 C la Gjirokastra (Albania), +28,2 C la Strumica (Macedonia), +28,1 C la Podgorica (Muntenegru) și +28 C în Serbia (orașul Negotin).

DailyBusiness
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Ce pensie va avea Gigi Becali de la 1 august 2025, după decizia luată de Guvernul Bolojan
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de apartamente. Trebuie să transmită asociației de proprietari
Playtech.ro
Care este distanța minimă legală între vecini: Reguli esențiale pentru construirea unei case lângă proprietăți învecinate
DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Adevarul
Pensionarii, îngenuncheați de măsurile de austeritate. Analist: „Statul ar fi trebuit să fie primul afectat”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Secretul vieților anterioare. Filmul de pe Netflix care te face să vezi trecutul cu alți ochi
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Cutremur azi dimineață în România! În ce zonă s-a produs seismul
Cancan.ro
Dublă tragedie la Iași! Mamă și fiu, morți după ce au consumat acest aliment
Playsport.ro
Băiat de 8 ani, găsit trăind printre câini. Nu știe să vorbească, comunică doar prin lătrat și...
Capital.ro
A murit marea actriță. A fost una dintre cele mai frumoase și iubite artiste
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
Dentistul care și-a otrăvit soția cu venin de șarpe a primit o veste teribilă după gratii
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Istoria fascinantă a Palatului Kiseleff, clădirea unde funcționează EXIM Bank și e mărul disordiei între premierul Bolojan și RAPPS
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Financial Times: Unirea dintre „urs” și „dragon” sperie Occidentul. Cum îl poate folosi Xi pe Putin