Prognoza meteo. Cum va fi vremea după prima ninsoare din Bucureşti

Cerul se va înnora în vest, nord-vest şi parţial în nord şi centru, însã doar izolat va ploua slab cu o probabilitate mai mare în Crişana şi Maramureş, iar în nordul Carpaţilor Orientali vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab pânã la moderat. În zonele joase din sud şi est local va

21 dec. 2022, 14:09
Prognoza meteo. Cum va fi vremea după prima ninsoare din Bucureşti

PROGNOZA METEO JOI

TARA
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în ultima decadã a lunii decembrie în cea mai mare parte a ţãrii, dar cu precãdere în zonele montane şi submontane şi în Dobrogea. Cerul va avea înnorãri, iar mai ales spre searã şi noaptea va ploua slab în Crişana, Maramureş, local în Banat şi Transilvania şi izolat în nordul Moldovei. În zona montanã înaltã, în general la altitudini mai mari de 1500 m vor fi precipitaţii mixte. Izolat mai ales în centrul ţãrii se va forma polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar în prima parte a zilei şi noaptea local va fi nebulozitate joasã sau ceaţã, iar trecãtor vor fi condiţii de burniţã sau fulguialã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, unde rafalele vor atinge 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 12 grade, cu valori uşor mai scãzute în sudul Olteniei, iar cele minime în general între -4 şi 4 grade.
BUCURESTI
În prima parte a zilei şi noaptea vor fi înnorãri şi ceaţã, iar dupã-amiaza cerul va fi variabil. Temperatura maximã va fi de 3…5 grade, iar cea minimã de -2…0 grade. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

PROGNOZA METEO VINERI

TARA
Vremea va fi caldã pentru aceastã datã, astfel cã temperatura aerului va avea valori maxime în general între 5 şi 13 grade şi minime între -3 şi 6 grade. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţãrii, iar în rest înnorãrile vor fi temporare. Pe parcursul zilei ploile se vor semnala îndeosebi în regiunile nord-vestice şi nordice, iar noaptea se vor extinde în Maramureş, local în Crişana şi Transilvania şi izolat în Banat şi nordul Moldovei. La munte, în special la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor mai fi condiţii de polei. Mai ales dimineaţa şi noaptea pe alocuri se va semnala nebulozitate joasã şi ceaţã, asociate izolat cu burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, cu precãdere pe creste, unde rafalele vor depãşi 70…80 km/h.
BUCURESTI
Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea se va semnala ceaţã. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, cu o maximã a temperaturii aerului de 6…8 grade şi o minimã de -1…0 grade. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Ninge în Bucureşti! Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion VIDEO

PROGNOZA METEO SAMBATA

TARA
În cea mai mare parte a ţãrii, valorile de temperaturã se vor situa peste cele normale în ultima decadã a lunii decembrie. Cerul va avea înnorãri în toate zonele, mai persistente în jumãtatea de nord-vest a ţãrii, unde cu precãdere ziua va ploua pe arii relativ extinse, dar şi la munte, unde la altitudini mari vor fi ninsori şi lapoviţã. Îndeosebi în primele ore ale intervalului, izolat vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului, ploi slabe sau burniţã vor fi trecãtor şi pe spaţii mici. Se va semnala pe alocuri ceaţã -dimineaţa mai ales în sud şi sud-est, iar noaptea în special în regiunile vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, cu rafale de peste 80…100 km/h pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 şi 12 grade, iar cele minime între -2 şi 6 grade.
BUCURESTI
Regimul termic va continua sã fie caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorãri, în a doua parte a zilei trecãtor vor fi ploi slabe, iar dimineaţa şi noaptea probabilitatea de formare a ceţii va fi ridicatã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 6…8 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA

TARA
Regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal la aceastã datã, astfel cã cele maxime se vor încadra în general între 4 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 şi 6 grade. În nord-vest şi în centru, înnorãrile vor fi mai persistente şi pe alocuri va ploua slab, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi izolat vor fi ploi trecãtoare sau burniţã. La altitudini mari în zonele montane, pe alocuri vor fi precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ninsoare. În zonele joase, mai ales la începutul zilei şi noaptea, se va semnala local ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, îndeosebi la începutul intervalului. anunţă ANM.
BUCURESTI
Valorile de temperaturã se vor menţine mai mari decât cele normale în aceastã perioadã din an. Cerul va avea înnorãri temporare ziua, dar mai persistente noaptea când se va semnala şi ceaţã şi vor fi posibile trecãtor ploi slabe sau burniţã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 9…11 grade, iar cea minimã de 1…2 grade.

Prognoza meteo. Crăciun fără zăpadă, dar cu ceaţă, chiciură şi burniţă

PROGNOZA METEO LUNI, MARTI, MIERCURI

TARA
Valorile de temperaturã se vor situa peste cele normale în aceastã perioadã din an, cu tendinţã de scãdere la finalul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, temporare va fi mai ridicatã în regiunile nordice şi la munte. În zonele joase de relief, cu precãdere din sudul ţãrii, pe alocuri se va semnala ceaţã.
BUCURESTI
Regimul termic va fi în continuare peste cel mediu multianual în mare parte din interval, cu tendinţã de scãdere a temperaturilor la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii slabe, trecãtoare va fi redusã, dar se va semnala ceaţã.