La ce sentinţă s-a referit de fapt ministrul Predoiu în declaraţia despre cazul Hosu! Dan Hosu chiar a fost achitat de instanţa de fond în septembrie 2020 pentru infracţiunile de corupţie, dare de mită şi trafic de influenţă!

Cătălin Predoiu, ministrul justiţiei, a făcut o declaraţie care a stârnit controverse, dar care s-a dovedit a fi reală! Mai exact, acesta a declarat că Dan Hosu, soţul Georgianei Hosu, fosta şefă a DIICOT, a fost achitat în cadrul unui proces, lucru care chiar s-a întâmplat, printr-o sentinţă din septembrie 2020!

21 ian. 2023, 17:40
La ce sentinţă s-a referit de fapt ministrul Predoiu în declaraţia despre cazul Hosu! Dan Hosu chiar a fost achitat de instanţa de fond în septembrie 2020 pentru infracţiunile de corupţie, dare de mită şi trafic de influenţă!
La ce sentinţă s-a referit de fapt ministrul Predoiu în declaraţia despre cazul Hosu

La ce sentinţă s-a referit de fapt ministrul Predoiu în declaraţia despre cazul Hosu! „Miercuri, în cadrul emisiunii „Piaţa Victoriei”, difuzată de postul Europa FM, am făcut o afirmaţie eronată pe care doresc să o corectez, de asemenea, public. În cadrul dialogului pe care l-am avut cu moderatoarea, am afirmat că soţul doamnei Giorgiana Hosu a fost achitat în cadrul unui proces, în realitate procesul nefiind definitiv judecat. Eroarea comisă a fost fără intenţie, de bună credinţă am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informaţia pe care o aveam din surse neoficiale”, a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.

De fapt, minsitrul justiţiei avea dreptate, deoarece Dan Hosu, soţul Georgianei Hosu, fosta şefă a DIICOT, a fost achitat pentru fapte de corupţie în cadrul unui proces printr-o sentinţă din septembrie 2020! Acesta mai are la Curtea de Apel alte două dosare, dar în care nu este judecat pentru corupţie, aşa cum se poate vedea pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Dan Hosu a fost trimis în judecată atât pentru două infracțiuni de corupție (dare de mita și trafic de influență), cât și pentru două infracțiuni care nu au legătură cu corupția (instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicității). Pentru cele doua infracțiuni de corupție a fost achitat de instanța de fond, Tribunalul București. Acesta l-a condamnat doar pentru celelalte două infracțiuni (care nu sunt de corupție) la o pedeapsa rezultantă de trei ani cu suspendare, dosar care se află în apel la CAB, următorul termen fiind 7 februarie 2023.