Unde se află sensul giratoriu din România pe care ai voie să-l parcurgi de maximum 3 ori: „Prea mulți șoferi nu știu cum să circule” (FOTO)

Sensurile giratorii reprezintă o mare provocare pentru unii dintre șoferi, fie începători la volan, fie mai neatenți sau indeciși. Pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute, deci pentru a fluidiza traficul, în Sibiu au fost impuse niște reguli de circulație mai puțin obișnuite. 

03 feb. 2023, 17:25
Unde se află sensul giratoriu din România pe care ai voie să-l parcurgi de maximum 3 ori: „Prea mulți șoferi nu știu cum să circule” (FOTO)

În parcarea unui hotel din Hula Bradului, localizată chiar lângă DN1, a fost montat un sens giratoriu cu indicația „maxim de 3 ori”. Un turist a remarcat situația bizară, a fotografiat sensul giratoriu și l-a publicat pe internet.

Imaginea a fost realizată de un membru al comunității PeUndeMerg.ro, potrivit mesajului transmis pe Facebook de cel mai cunoscut ONG din țară pe probleme de infrastructură.

„Maxim de 3 ori, am zis! Aparent, în acest sens giratoriu nu ai voie să te învârți mai mult de trei ori, altfel… Dincolo de hazliul situației și de ingeniozitatea legendară a românilor și în materie de indicatoare rutiere, subiectul circulației prin girații este unul foarte serios și complicat care generează multă confuzie, fiind o enigmă totală pentru numeroși șoferi autohtoni.

 

„Prea mulți șoferi nu știu cum să se încadreze în sensul giratoriu”

 

Dovadă stau numeroasele incidente, de la simple înjurături la tamponări care-ți bagă mașina în service o lună și pe tine în spital, ajunse deseori în instanțele de judecată. Prea mulți șoferi nu știu cum să se încadreze și, dacă e nevoie, când și cui să acorde prioritate la intrarea, schimbarea benzii (în girațiile cu două sau mai multe benzi) și părăsirea sensului giratoriu.

S-au consumat râuri de cerneală pe problematica aceasta și nu ar strica să vedem mai repede adoptarea noii inițiative legislative care ar trebui să nu mai lase loc de interpretări și culpe comune. Plus niște instructori auto care-și învață corect elevii și polițiști care știu să aplice legea”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.