VIDEO: Xi Jinping a aterizat la Moscova, pentru întâlnirea cu Vladimir Putin. Care este mesajul pentru Occident al întâlnirii | EXCLUSIV

Eveniment major pe scena politică mondială. Xi Jinping a aterizat la Moscova, luni, 20 martie, pentru a discuta față în față cu aliatul său de încredere, Vladimir Putin. Dacă Volodimir Zelenski primește arme din SUA și UE, va fi sprijinită Rusia cu tehnică militară din China?

20 mart. 2023, 13:05
VIDEO: Xi Jinping a aterizat la Moscova, pentru întâlnirea cu Vladimir Putin. Care este mesajul pentru Occident al întâlnirii | EXCLUSIV

În jurul orei 12:00, ora României, președintele Chinei, Xi Jinping, a aterizat la Moscova. El a fost întâmpinat de mai mulți oficiali din Rusia și de o mulțime de jurnaliști. Președintele comunist, reales în funcție de curând, a călcat pe covorul roșu, pe terenul „Țarului de la Kremlin”.

Vizita lui Xi Jinping în Rusia, se va încheia miercuri, 22 martie

. Kremlinul se așteaptă ca președintele Xi Jinping să-și exprime solidaritatea față de Vladimir Putin, care a declarat în repetate rânduri că luptă „împotriva hegemoniei SUA”.

 

Se schimbă ordinea mondială. Mesajul Chinei și al Rusiei pentru Occident

 

Generalul Dan Grecu a dezvăluit ce mesaj transmit cei doi lideri care și-au dat mâna împotriva hegemonului SUA.

„Întâlnirea este anunțată de mai mult timp. Are loc mai devreme decât ne așteptam, deci undeva în aprilie – mai 2023. Din punctul meu de vedere, problema este relativ simplă: (…) nu mă aștept să vedem o schimbare de politică a Republicii Populare Chineze. Chiar din contră, mă aștept să vedem un început de redesenare a zonelor strategice la nivel mondial, în sensul că Republica Chineză, denumită mdrept principalul adversar economic al SUA, fostul și actualul hegemon mondial și Rusia, adversarul declarat militar, vor ajunge la o înțelegere. În ceea ce privește războiul din Ucraina, este de așteptat ca Republica Populară Chineză să-și continue demersurile în ideea acelor planuri de pace propuse în 12 puncte. Dar să nu uităm că acele 12 puncte – în afara interzicerii armelor nucleare, care este de salutat, vor legitima ceea ce președintele rus spunea – că Ucraina trebuie să respecte realitatea din teren.

Mesajul subliminal e foarte clar: ‘nu mai putem noi de sancțiunile voastre luate împotriva Rusiei și a Chinei!’. Acesta este mesajul. Hai să fim serioși… După zece valuri de sancțiuni împotriva Rusiei, Rusia a terminat cu un excedent financiar cu peste 200 de miliarde de euro sau dolari, în condițiile în care Rusia a fost ajutată de China, India și alte state să-și păstreze comerțul și să fie plătită în ruble, ceea ce atacă dominația dolarului în schimburile energetice. Să nu mai spun că sunt state ale NATO și UE care și-au mărit schimburile economice cu Federația Rusă”, a declarat la România TV generalul Dan Grecu.