Gimnastică aerobică: Sportivele române, pe primul loc în două probe ale Cupei Mondiale

Gimnastele române au ocupat primul loc în 2 probe, la individual (Corina Constantin) şi la trio (Corina Constantin/Andreea Bogati/Anca Surdu), în clasamentele finale ale Cupei Mondiale 2013 de gimnastică aerobică, anunţă Federaţia Română de Gimnastică, citată de Agerpres.
Daniel Spătaru
23 mai 2013, 11:06
Gimnastică aerobică: Sportivele române, pe primul loc în două probe ale Cupei Mondiale

Circuitul Cupei Mondiale 2013 s-a desfăşurat pe parcursul a trei luni la Aix-les-Bains (Franţa), Tokyo (Japonia), Ponta Delgada (Portugalia) şi Boroveţ (Bulgaria).

Pe lângă cele două clasări pe primul loc, la individual (Corina Constantin) şi trio (Corina Constantin/Andreea Bogati/Anca Surdu), alţi sportivi români s-au afla pe podium în clasamentele finale: Andreea Bogati/Cristian Iordan (perechi) – locul 2, Bianca Becze (individual) şi Bianca Becze/Marius Petruşe (perechi) – locul 3.

În clasamentul final de la individual, Corina Constantin, campioană europeană, a ocupat primul loc cu 68 puncte, fiind urmată de franţuzoaica Aurelie Joly (54) şi de Bianca Becze (48).

La individual masculin, francezul Benjamin Garavel s-a clasat primul cu 75 puncte, în timp ce Cristian Iordan a ocupat locul 8 (30), Mihăiţă Cimpoi – locul 10 (25).

La perechi mixte, Andrea Bogati şi Cristian Iordan s-au clasat pe treapta a 2-a (50 puncte), iar Bianca Becze şi Marius Petruşe pe locul 3 cu 46 puncte. Primul loc a revenit vietnamezilor Ba Dong Yu şi Thi Thu Ha Tran cu 55 puncte.

La trio, Corina Constantin, Andreea Bogati şi Anca Surdu s-au clasat pe primul loc cu 50 puncte, la egalitate cu vietnemezele Viet Anh Nguyen, Ba Dong Vu So Thi şi Thu Ha Tran. Locul 5 a revenit românilor Marius Petruşe, Mihăiţă Cimpoi şi Marius Gavriloiu cu 25 puncte.

În ierarhia de la grup, echipa României (Dana Deac/Anca Surdu/Corina Constantin/Andreea Bogati/Bianca Becze) s-a clasat pe locul 4 cu 30 puncte, în timp ce pe primul loc a revenit Chinei cu 85 p.

Maria Fumea, antrenorul principal al lotului de aerobic, a declarat că succesele au fost obţinute cu foarte multă muncă: ”A fost foarte greu. Aceste succese sunt realizate în concursurile de Cupă Mondială, în condiţiile unei concurenţe acerbe pentru întâietate, la un nivel ridicat valoric, concursuri care au consfinţit câştigarea celor două trofee, dar şi plasarea pe locuri fruntaşe în ierarhiile mondiale, toate acestea ca urmare a unei pregătiri intense, cu eforturi deosebite din partea tuturor, sportive şi colectiv tehnic.

A fost o perioadă dificilă, urmată de una şi mai grea, dacă avem în vedere Jocurile Mondiale şi Campionatele Europene. La Cali vom fi prezenţi la fiecare categorie, conform regulamentului, doar primii şase clasaţi la ultimul Campionat Mondial, cu o finala de patru pentru desemnarea podiumului”.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Cinci zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 20 iunie. Își schimbă viața, au parte de împăcări, iar norocul le surâde pe toate planurile
Capital.ro
Trebuie SĂ OPREŞTI și dacă ai verde la semafor. Legea uitată de toți șoferii
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
A fost dezlegat cel mai mare mister al omenirii. De ce trăim un anumit număr de ani
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Ţara dispare de pe hartă. Se fac planuri de INVAZIE: O necesitate ISTORICĂ
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
YouTuberul Fidias a câștigat un mandat în Parlamentul European la alegerile din Cipru
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?