Diana Șoșoacă nu se lasă! Senatoarea insistă să candideze la Primăria Capitalei, după ce Biroul Electoral i-a respins dosarul de candidatură din lipsă de semnături

Diana Șoșoacă insistă să candideze la Primăria Capitalei, după ce dosarul de candidatură i-a fost respins pentru că nu a depus suficiente semnături valabile.
Alina Costache
30 apr. 2024, 21:12
Diana Șoșoacă nu se lasă! Senatoarea insistă să candideze la Primăria Capitalei, după ce Biroul Electoral i-a respins dosarul de candidatură din lipsă de semnături
Diana Șoșoacă nu renunță la Primăria Capitalei

Diana Șoșoacă insistă să candideze la Primăria Capitalei, după ce Biroul Electoral al Municipiului București i-a respins dosarul de candidatură. Senatoarea a reușit să stângă doar 17.882 semnături valide, iar legea cere 18.087 în București, potrivit stiripesurse.ro.

„Concluzionând, din numărul de 19.344 susținători depus de candidat se elimină un număr de 1462 susținători cu privire la care s-au identificat erori, rezultând un număr de 17.882 susținători, insuficient pentru a atinge numărul minim de susținători prevăzut de lege”, arată Biroul Electoral.

Diana Șoșoacă, președintele partidului SOS, susține că în spatele acestei respingeri s-ar afla premierul Marcel Ciolacu, iar documentele vor fi completate pentru a putea în cele din urmă să candideze.

„Astăzi Marcel Ciolacu a făcut un gest incalificabil, prin intermediul oamenilor lui de la Biroul Electoral Municipal, pentru că știm foarte bine că totul este politizat. Eu astăzi mi-am depus candidatura pentru Primăria Municipiului București. De ce? Ca să-i încurc pe toți. Am depus 19.344 de liste cu semnături, nu au vrut să-mi dea procesul verbal pentru semnături, l-am cerut eu separat. Am depus absolut toate actele completate perfect, ca să auzim pe surse – că așa se face, în loc să-i spui candidatului și partidului – că vezi Doamne mi-au respins candidatura la Municipiul București.

Nici măcar nu este corect spun. Nu mi-au respins-o, pentru că având în vedere că de abia marți este ultima zi, poți să spui că dosarul este incomplet și poți să-l completezi. Mi-au respins 1000 și ceva de semnături, doar vreo 17.000 ar fi din punctul lor de vedere corecte, dintr-un necesar de 18.060. Vezi doamne a lipsit adresa de la unele semnături și a lipsit de pe unele formulare numele meu. Asta nu înseamnă că nu erau corecte, înseamnă că erau incomplete și tu trebuie să înștiințezi nu presa, ci candidatul și partidul care l-a propus.

Evident că le-am stricat toate planurile. Eu nici nu voiam să candidez, dar când am văzut mârșăvia din București și cum vor să fure fiecare român din București, să-și bată joc de el, cu același Nicușor Dan care și-a bătut joc efectiv de bucureșteni: fără căldură, fără apă caldă, cu un trafic inimaginabil”, a declarat Șoșoacă, la E TV Bacău.

Citește și: Diana Şoşoacă ratează Primăria Capitalei, Biroul Electoral i-a respins candidatura: „Evident că le-am stricat toate planurile. Eu nici nu voiam să candidez”

Senatoarea ar fi strâns alte 2.000 de semnături pentru a completa dosarul de candidatură. În aceste condiții, candidatura acesteia ar putea fi validată în ultima zi de depunere.

Surse oficiale precizează că niciun candidat nu a depus până acum vreo cerere de retragere din competiția electorală.

BEC a emis marți o circulară prin care cere biroului electoral de circumscripție să primească documentele completatoare din partea candidaților, fiind posibilă completarea dosarelor de candidatură până la expirarea termenului de depunere a candidaturilor.

Citește și: Sondaj – Alianța PSD-PNL câștigă detașat alegerile europarlamentare, AUR și Șoșoacă pierd teren

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Leacul natural care trebuie consumat neapărat în această vară. Lidia Fecioru spune că poate salva vieți și că are beneficii uimitoare
Capital.ro
Legea pe care o aștepta toată România. Președintele a semnat astăzi, 3 Iunie
Playtech.ro
Data la care începe anul școlar 2024-2025. Surpriză mare pentru elevi și părinți
DailyBusiness
O companie gigant din România face angajări! Salariile ajung până la 10.000 de lei lunar!
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Vești proase pentru români. Carburanții se scumpesc. Guvernul crește acciza de la 1 iulie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Playsport.ro
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
kanald.ro
Când vor ajunge deciziile de recalculare în mâinile pensionarilor: Ministrul Muncii „Este foarte important ca românii să știe că nicio pensie nu scade. Echitate între pensionari.”
Capital.ro
Interzis în România! Nu mai ai voie să faci așa ceva. Iohannis a promulgat legea
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare a unui talk-show de fotbal din lume
stirilekanald.ro
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'