Vremea se SCHIMBĂ radical. Florinela Georgescu, ANM: „O masă de aer rece va aduce şi precipitaţii sub formă de ninsoare”

După câteva zile de primăvară, vremea se schimbă radical. Deși prognoza ne-a răsfățat cu temperaturi demne de primăvară, vin ninsorile inclusiv în București.
Filip Stan
03 feb. 2025, 16:53
Vremea se SCHIMBĂ radical. Florinela Georgescu, ANM:

Florinela Georgescu, director executiv în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) a vorbit despre prognoza din următoarele zile.

„O scădere importantă, remarcabilă, va fi pe parcursul nopților din săptămâna aceasta, mai ales pe jumătatea săptămânii. Temperaturile minime se vor situa între -14 și -4 grade, cu probabilitate mare de a înregistra valori și mai scăzute, poate chiar spre -18°, în zonele de presionare.

Celebra marmotă-meteorolog Phil îşi vede umbra, se anunţă încă 6 săptămâni de vreme de iarnă – VIDEO

Această masă de aer rece va aduce și precipitații sub formă de ninsoare, începând de duminică, în partea de nord a țării, apoi și în regiunile estice, va dura episodul cu probabilitate de apariție a ninsorilor până spre miercuri, joi. Ninsori, însă, slabe cantitativ, vor depune un strat nu foarte important de zăpadă, dar prezența acestui strat va favoriza scăderea temperaturilor pe parcursul nopților. Pe de altă parte, masa aceasta de aer rece pătrunde destul de rapid, va determina și intensificări ale vântului, mai degrabă în partea de sud-est a țării, intensificări care vor contribui și ele la sporirea senzației de frig”, a precizat Florinela Georgescu.

Florinela Georgescu, ANM, despre cum va fi vremea în Capitală

Pentru zona Capitalei, probabilitatea de ninsoare este destul de scăzută. Sigur, prognozele din zilele viitoare vor aduce mai multe detalii. Există încă un grad de incertitudine, destul de mare, cât de extinsă va fi zona cu strat de zăpadă, dar dacă va ninge la București va fi, de asemenea, o ninsoare slabă, care să depună un strat foarte, foarte subțire de zăpadă.

Prognoza meteo pe două săptămâni: Vreme variabilă

Banat

Până în jurul datei de 12 februarie, valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative şi se vor menţine în jurul mediilor multianuale, iar media acestora va fi de 5…6 grade. Spre finalul intervalului, temperaturile maxime vor avea tendinţa să crească uşor până la medii de 7…8 grade. Valorile nocturne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului. În primele nopţi din interval, acestea vor scădea de la medii de -1 grad, spre -5 grade, în perioada 6-10 februarie vor marca o creştere până la -2 grade, iar apoi vor oscila între -5 şi -3 grade, anunţă ANM.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 8-10 februarie şi în jurul datei de 15 februarie.

Crişana

În prima săptămână, valorile termice diurne vor fi apropiate de norme, cu medii de 4…6 grade, cu cele mai mari valori la sfârşitul săptămânii. În a doua jumătate a intervalului, maximele termice vor avea în general tendinţa de creştere uşoară de la medii de 5 grade, spre 7 grade. Valorile nocturne vor avea variaţii pe tot parcursul perioadei de referinţă. În primele nopţi din interval, acestea vor scădea de la medii de -2 grade, spre -6 grade, în intervalul 6-10 februarie vor marca o creştere până la -3 grade, iar apoi vor oscila între -5 şi -3 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare în intervalul 7-10 februarie şi în jurul datei de 15 februarie.

Transilvania

În prima săptămână, valorile termice diurne nu vor avea variaţii semnificative şi se vor menţine în jurul normelor perioadei, cu o medie regională de 2…4 grade. În a doua jumătate a intervalului, maximele termice vor avea uşoare variaţii, cu tendinţă de creştere spre medii de 5…6 grade. Valorile nocturne vor oscila pe tot parcursul intervalului. În primele nopţi din interval, acestea vor scădea de la medii de -1 grad, spre -7 grade. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, minimele vor oscila între medii de -6 şi -4 grade, iar până la sfârşitul intervalului mediile vor fi de -9…-7 grade, cu valorile mai scăzute în jurul datei de 12 februarie.

Prognoza meteo. Fiecare oră aduce grade mai puţine în termometre. Apar primii fulgi şi la Bucureşti

Vor fi condiţii pentru precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi jurul datelor de 3, 7 şi 15 februarie.

Maramureş

Temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară şi treptată în prima săptămână din interval, de la medii de 2 grade, până la 5…6 grade. În a doua jumătate a intervalului, vor fi variaţii ale valorilor diurne între 4 şi 6 grade, cu cele mai mici valori în jurul datei de 12 februarie. Valorile nocturne, după scăderea accentuată de la începutul intervalului, de la medii de -2 grade spre medii de -7 grade, vor începe să crească treptat, iar în jurul datei de 7 februarie vor ajunge la -3 grade. Ulterior, minimele termice vor fi în scădere treptată, iar spre finalul intervalului mediile vor ajunge la -7…-6 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în jurul datelor de 3, 7 şi 16 februarie.

Moldova

Până în jurul datei de 13 februarie, valorile termice diurne vor avea variaţii uşoare, iar mediile acestora vor fi de 0…2 grade. La finalul intervalului, maximele termice vor avea tendinţa de creştere până la medii de 3…4 grade. Valorile nocturne, în prima săptămână, vor avea uşoare variaţii, iar media acestora se va situa în jurul a -4 grade. Ulterior, până la finalul intervalului, minimele vor oscila între medii de -8 şi -5 grade, cu valorile mai scăzute în jurul datei de 12 februarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în primele zile ale intervalului şi după data de 13 februarie.

Dobrogea

Până în jurul datei de 8 februarie, valorile termice diurne vor avea oscilaţii uşoare, iar mediile acestora vor fi de 3…4 grade. Până în data de 12 februarie, maximele vor fi în scădere până la medii de 1 grad, apoi vor creşte până spre 5 grade. Temperaturile nocturne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului, mediile vor fi de -4…-1 grad, cu cele mai mici valori în jurul datei de 13 februarie şi cele mai ridicate la finalul primei săptămâni.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare la începutul primei săptămâni, în jurul datei de 10 februarie şi spre finalul intervalului.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-250203122343

Muntenia

Până în jurul datei de 8 februarie, valorile termice diurne vor avea variaţii uşoare, iar mediile acestora vor fi de 4…5 grade. Apoi, până în data de 12 februarie, maximele vor fi în scădere până la medii de 2 grade, apoi vor creşte până spre 6 grade. Temperaturile nocturne vor avea variaţii pe tot parcursul intervalului, mediile vor fi de -6…-3 grade, cu cele mai mici valori în jurul datei de 12 februarie şi cele mai ridicate la finalul primei săptămâni.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare la începutul intervalului şi după data de 14 februarie.

Oltenia

Până în jurul datei de 12 februarie, valorile termice diurne vor fi în scădere treptată de la medii de 9 grade, spre 3 grade. La finalul intervalului, maximele termice vor avea tendinţa de creştere până la medii de 5…6 grade. Valorile nocturne, în prima săptămână, vor avea variaţii, iar media acestora va fi de -4…-2 grade. Ulterior, până la finalul intervalului, minimele vor oscila între medii de -6 şi -3 grade, cu valorile mai scăzute în jurul datei de 12 februarie.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în a doua jumătate a intervalului.

La munte

Pe tot parcursul intervalului, variaţiile termice nu vor fi semnificative. Mediile maximelor vor fi de -4…-1 grad, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 februarie şi la finalul intervalului, iar ale minimelor de -12…-8 grade, cu valorile ridicate tot la sfârşitul intervalului de anticipaţie.

Probabilitatea de precipitaţii va fi ridicată la începutul primei săptămâni şi spre finalul intervalului.

ANM-Prognoza-4-saptamani-250203122105

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Care este suprafața reală a Bucureștiului? Capitala nu este cel mai mare oraș din țară
Capital.ro
Se schimbă banii. Anunț pentru cei cu care fac plăți cu cardul. Euro ia locul monedei naționale din 2026
Playtech.ro
Cum conduci o mașină diesel ca să consumi mai puțin. Regula pe care puțini o respectă
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Cum vede șeful Inscop finala prezidențială: „9 din 10 votanţi PSD l-ar vota pe George Simion şi nu pe domnul Nicuşor Dan”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Zile libere în iunie. Bugetarii au parte de încă o mini-vacanță
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
E însărcinată! Vedeta din România va naște primul copil cu iubitul ei, la peste 1 an de la divorț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Devine interzis la toate mașinile. UE va da ordin pentru orice țară. România nu va mai putea folosi
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Un detaliu te poate lăsa fără pensie în mai! Anunț pentru pensionarii care primesc banii prin poștă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ce-a înțeles BBC din scandalul Georgescu. Restul lumii încă așteaptă traducerea…