ROMÂNIA – Bosnia-Herţegovina 21 martie 2025. Echipament nou pentru tricolori. Ce pronostic are Boloni pentru preliminariile CM 2026

Echipa Națională va evolua în premieră în noul echipament în partida cu Bosnia și Herțegovina, programată pe 21 martie pe Arena Națională.
Filip Stan
19 mart. 2025, 22:45
ROMÂNIA - Bosnia-Herţegovina 21 martie 2025. Echipament nou pentru tricolori. Ce pronostic are Boloni pentru preliminariile CM 2026

România – Bosnia-Herțegovina, debutul tricolorilor în campania pentru Campionatul Mondial din 2026, vineri de la 21:45! Selecționerul Mircea Lucescu a convocat 26 de jucători pentru startul drumului spre Mondial, 15 care evoluează în străinătate și 11 din SuperLigă. În plus, vom avea şi un nou echipament.

Noul kit marchează începutul unei noi etape pentru Generația de Suflet, cu obiectivul calificării la Campionatul Mondial 2026, într-un moment în care fotbalul românesc se află pe o pantă ascendentă, după o serie de rezultate remarcabile: calificarea la Euro 2024 de pe primul loc în grupă, o evoluție spectaculoasă la turneul final și câștigarea grupei de Liga Națiunilor cu maximum de puncte, scrie frf.ro.

Elementul central al noii colecții este tricoul galben, simbol al tradiției și pasiunii suporterilor români. Inspirat de modelul iconic purtat la World Cup 1994 – un moment de referință în istoria fotbalului românesc – noul design combină estetica modernă cu puterea simbolică a trecutului. Tricolorul este evidențiat subtil prin dungi laterale, vizibile din orice unghi.

Apariţie rară a lui Valentin Ceauşescu. Fiul fostului dictator a fost surprins în lacrimi la Gala Sportului Românesc

„Campania celebrează curajul acestei generații de jucători, care și-a câștigat respectul pe teren, dar și pe cel al suporterilor, prin determinarea și spiritul de unitate demonstrat atât în timpul meciurilor, cât și în afara stadioanelor. Fanii joacă un rol esențial în această poveste – Zidul Galben din tribunele Euro 2024 și imaginile spectaculoase din Fan Zone-uri sunt o dovadă că, atunci când suporterii români se fac văzuți, întreaga lume îi urmărește„, transmite FRF.

Pe lângă tricoul galben, colecția include și două echipamente secundare, în roșu și albastru, care pentru prima oară vor fi diferite ca design față de echipamentul principal. Aceste echipamente, fiind folosite în deplasare, scot și mai mult în evidență tricolorul.

Design-ul tricourilor a fost realizat de Jean Popescu, designer român stabilit în Copenhaga, pasionat de tricourile de fotbal și de poveștile din spatele lor. Jean Popescu spune povești folosind imagini și tricouri pentru a conecta tinerii cu istoria fotbalului românesc încă din 2020, când a început să scrie articole detaliate despre cultura și tradiția tricourilor. Jean Popescu, nu este la prima colaborare cu FRF, în 2023 a realizat fontul dedicat tricourilor, font inspirat din liniile Coloanei Infinitului, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuși, și care se va afla și pe noul echipament, într-o formă stilizată.

Echipa Națională va evolua în premieră în noul echipament în partida cu Bosnia și Herțegovina, programată pe 21 martie pe Arena Națională.

ROMÂNIA – Bosnia-Herţegovina 21 martie 2025: Ladislau Boloni, înaintea campaniei de calificare la Cupa Mondială – Avem o șansă bună

Fostul selecționer Ladislau Boloni a declarat, marți seara, înaintea debutului preliminariilor Cupei Mondiale de fotbal din 2026, că prima reprezentativă are o șansă bună de a obține calificarea la turneul final.

‘În fotbal totul este posibil, așadar și calificarea echipei naționale a României la Cupa Mondială. Eu cred că avem o șansă bună, o pistă bună și un elan pozitiv. Domnul (Emeric) Ienei spunea că ‘victoriile aduc victorii’… așa că să fim încrezători și să le urăm mult succes. Dacă joacă cu sufletul atunci sunt șanse mari să ne calificăm’, a spus el.

Ladislau Boloni a fost prezent, marți seara, la Gala Sportului Românesc 2024, în cadrul căreia Agenția Națională pentru Sport i-a acordat un premiu special pentru întreaga carieră.

Echipa națională de fotbal a României întâlnește Bosnia-Herțegovina, pe Arena Națională din Capitală (21 martie, de la ora 21:45) și San Marino, pe San Marino Stadium din Serravalle (24 martie, de la ora 21:45) în primele sale meciuri din campania de calificare la CM 2026.

Naționala României face parte din Grupa H, alături de Austria, Bosnia-Herțegovina, Cipru și San Marino, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2026.

România nu s-a mai calificat la un turneu final al Cupei Mondiale din 1998. Ultima ediție, găzduită de Qatar, în 2022, a fost câștigată de Argentina.

Campania de calificare la CM 2026 va debuta în Europa în martie 2025 și se va încheia în noiembrie 2025.

Câștigătoarele celor 12 grupe preliminare se vor califica direct la CM 2026. Pentru celelalte patru locuri disponibile pentru zona europeană se vor bate cele 12 formații clasate pe locul secund în grupe și cele mai bine clasate câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, ediția 2024-25, care nu s-au calificat prin intermediul preliminariilor.

ROMÂNIA – Bosnia-Herţegovina 21 martie 2025. Fostul internațional Ciprian Marica a afirmat marți seara, la Gala Sportului Românesc 2024, că grupa de calificare la Cupa Mondială din 2026 a fost un cadou pentru naționala de fotbal a României, de care trebuie să profite.

‘Astăzi cred că suntem mai buni decât Bosnia. Avem avantajul terenului propriu, al suporterilor. Am înțeles că stadionul va fi plin. Avem rezultate bune care ne dau speranțe că putem să ajungem la Mondiale după mulți ani. Această grupă a fost un cadou și trebuie să profităm de acest cadou. Cred că grupa asta a fost un cadou pentru noi’, a declarat Marica.

El a afirmat totodată că a fost surprins de faptul că selecționerul Mircea Lucescu nu l-a convocat pe atacantul Louis Munteanu pentru meciurile de debut din preliminariile CM.

‘E adevărat că ne lipsesc anumiți jucători. Sunt curios și eu să văd cum va gestiona domnul Mircea Lucescu situația, ce surpriză va avea pentru noi pentru înlocuirea lui Drăgușin. Să vedem o explicație de ce Louis Munteanu nu este convocat. Este golgheterul campionatului și acest puști cred eu că merita din plin să fie acolo. Nu știu dacă merita să joace sau să fie titular, dar cu siguranță trebuia să fie la echipa națională. E o surpriză neconvocarea lui Louis Munteanu, trebuie să recunosc, și abia aștept să văd motivele neconvocării lui. Totodată avem atacanți, Bîrligea, care vine după trei săptămâni și nu arată că a fost accidentat. Mai avem un Alibec, care are aceeași sclipire, și Drăguș, care are calități fantastice. Are de unde alege domnul Lucescu, nu pot spune că merita Louis Munteanu să fie acolo în detrimentul unuia sau altuia, dar cred că ar fi meritat să fie acolo’, a adăugat fostul atacant.

Echipa națională de fotbal a României întâlnește Bosnia-Herțegovina, pe Arena Națională din Capitală (21 martie, de la ora 21:45) și San Marino, pe San Marino Stadium din Serravalle (24 martie, de la ora 21:45) în primele sale meciuri din campania de calificare la CM 2026.

Naționala României face parte din Grupa H, alături de Austria, Bosnia-Herțegovina, Cipru și San Marino, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2026.

România nu s-a mai calificat la un turneu final al Cupei Mondiale din 1998. Ultima ediție, găzduită de Qatar, în 2022, a fost câștigată de Argentina.

A murit Vasile Simionaş, fost jucător şi antrenor la Poli Iaşi. „O legendă a fotbalului ieşean. Memoria lui va trăi în continuare”

Campania de calificare la CM 2026 va debuta în Europa în martie 2025 și se va încheia în noiembrie 2025. Câștigătoarele celor 12 grupe preliminare se vor califica direct la CM 2026. Pentru celelalte patru locuri disponibile pentru zona europeană se vor bate cele 12 formații clasate pe locul secund în grupe și cele mai bine clasate câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, ediția 2024-25, care nu s-au calificat prin intermediul preliminariilor.

Programul complet al meciurilor din grupa României din preliminariile CM 2026

Vineri, 21 martie: Cipru – San Marino, ROMÂNIA– Bosnia și Herțegovina (21:45 – Arena Națională, București)

Luni, 24 martie: Bosnia și Herțegovina – Cipru, San Marino – ROMÂNIA (21:45 – San Marino Stadium, Serravalle)

Sâmbătă, 7 iunie: Bosnia și Herțegovina – San Marino (16:00), Austria – ROMÂNIA (21:45)

Marți, 10 iunie: ROMÂNIA– Cipru, San Marino – Austria (21:45)

Sâmbătă, 6 septembrie: Austria – Cipru, San Marino – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Marți, 9 septembrie: Bosnia și Herțegovina – Austria, Cipru – ROMÂNIA (21:45)

Joi, 9 octombrie: Austria – San Marino, Cipru – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Duminică, 12 octombrie: San Marino – Cipru (16:00), ROMÂNIA– Austria (21:45)

Sâmbătă, 15 noiembrie: Cipru – Austria (19:00), Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA (21:45)

Marți, 18 noiembrie: Austria – Bosnia și Herțegovina, ROMÂNIA– San Marino (21:45)

Tricolorii convocați de selecționerul Mircea Lucescu

Portari

Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 30/0), Horațiu MOLDOVAN (Sassuolo | Italia, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 3/0);

Fundași

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 27/1), Deian ⁠SORESCU (Gaziantep FK | Turcia, 20/0), Virgil ⁠GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 2/0), Adrian RUS (Pisa | Italia, 22/1), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 37/1), Mihai POPESCU (FCSB, 0/0), Denis CIOBOTARIU (FC Rapid 1923, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 44/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 46/6);

Mijlocași

Marius MARIN (Pisa | Italia, 28/0), Adrian ȘUT (FCSB, 4/0), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 65/11), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 79/15), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 45/5), ⁠Vlad DRAGOMIR (Pafos | Cipru, 0/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 33/9), Olimpiu MORUȚAN (Pisa | Italia, 15/1), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova, 21/4), Florin TĂNASE (FCSB, 18/3), Dennis POLITIC (Dinamo, 0/0);

Atacanți

Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 20/5), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 41/5), Daniel BÎRLIGEA (FCSB, 3/1).

* Convocați la naționala U21 în această lună, Louis MUNTEANU și Matei ILIE (ambii CFR Cluj) se regăsesc în lotul lărgit al primei reprezentative și pot face joncțiunea cu seniorii la solicitarea selecționerului Mircea Lucescu.

DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care a rupt topurile. Este pe locul 1 în doar 4 zile de la lansare și are o distribuție de excepție
Capital.ro
Legenda de care România s-a despărțit. Nu se mai naște altul ca el. Românii nu-l pot uita
Playtech.ro
Se schimbă asigurarea RCA în România, se transformă într-un abonament. Anunțul ASF pentru toți șoferii români
DailyBusiness
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
Adevarul
Codurile secrete de pe TikTok ale principalilor candidați la prezidențiale. Cum sunt manipulați algoritmii prezidențiabililor
wowbiz.ro
Vestea care a șocat internetul! Vedeta a fost găsită moartă înainte de ziua ei. Ce s-a întâmplat cu ea?
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Cei mai gustoși mici au secrete. Ce face diferența
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
Ireal câți mici a mâncat Piedone la o singură masă, într-un restaurant din Regie: Șeful ANPC a stabilit un record greu de egalat
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
S-a renunțat la bancomat. Decizie pentru cei care au cont și card la bancă. Cum veți putea retrage cash
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
A fost ucis de fostul cumnat, pe care l-a ajutat să-și repare casa. Cuprins de aburii alcoolului, agresorul l-a înjunghiat fără milă: „Era în casă jos, plin de sânge”
Importanța mentoratului în lansarea unei cariere cât mai devreme posibil
MediaFlux
Atenție, șoferi! Camerele inteligente din trafic sunt capabile să detecteze dacă vorbești la telefon. Amenda vine direct acasă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ministerul Educației retrage sute de diplome ale elevilor olimpici