Câteva remedii naturale vor ține moliile la distanță de locuința ta. Descoperă în rândurile de mai jos câteva soluții care te vor ajuta să scapi de acestea.
De fiecare dată, după curățenie, următorul pas este plasarea în dulapuri a odorizantelor care țin la depărtare moliile.
Cu toate că nu înțeapă și nu se hrănesc cu mâncarea oastră, moliile pot face ravagii în hainele noastre. Uneori, ne dăm seama de acest lucru prea târziu, însă există câteva trucuri care vă pot ajuta să vă protejați de molii.
Unul dintre cele mai simple moduri este să plasezi săculeți cu lavandă printre haine sau să agăți buchețele.
Și cedrul se numără printre remediile care resping moliile. Puteți pulveriza puțin ulei esențial de cedru în colțurile dulapului sau puteți pune câteva picături într-un săculeț.
Alte plante care alungă moliile sunt rozmarinul, cuişoarele, scorţişoara, menta, feliile uscate de portocale şi lămăi, foile de dafin, piperul şi cimbru. Se poate face un săculeţ cu aceste plante, care se agaţă în şifonier.
Mai mult, dacă suspectați că o haină are molii, atunci o puteți împacheta, după care o plasați la congelator timp de cel puțin 24 de ore. În acest fel, larvele vor fi distruse. În același timp, și căldura le elimină, deci un alt truc este să călcați hainele la o temperatură crescută.
Dacă ați descoperit zone cu molii sau larve, atunci spălați-le cu o soluție realizată din apă și oțet. Larvele vizibile pot fi distruse astfel înainte de a ecloza. O altă metodă este pulverizarea apei cu oțel în părțile afectate. Asta, deoarece oțetul alb modifică nivelul PH-ului suprafețelor pe care le atinge. Ouăle de molii și larvele expuse la oțet alb nu pot supraviețui în mediul acid, însă oțetul trebuie evitat pe suprafețe precum metale, piatră și lemn de esență tare.
Citește și: Scapă de ploșnite cu acest amestec ieftin și puternic. Cu ce să stropești locuința, în timpul verii